Την Κυριακή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.
01/10/2021
Διαβάστε το “Νέο Φως” που κυκλοφορεί σήμερα 4.10.2021
04/10/2021
Show all

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργεία επί τη Ιερά μνήμη του Αγίου Διονυσίου στον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου

Σε ιδιαίτερα μυσταγωγικό κλίμα τελέστηκε σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, χοροστατούντος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, επί τη Ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Την θεία λειτουργία τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Μαρία Ζήση, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, όπως και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Αδελφότητας, η κα. Αρλέτ Μόνσεφ, Πρόεδρος του H.O.C, o κ. Κλόντ Νακάς Πρόεδρος των Αραβόφωνων Ορθοδόξων  ο κ. Σαλέμ Κασίς Πρόεδρος της εκκλησίας των Αρχαγγέλων Ντάχερ και πλήθος πιστών που παρέστησαν στην θεία λειτουργεία και προσευχήθηκαν στην ιερά μνήμη του ενδόξου αγίου. Παρούσα ανάμεσα στο πολυπληθές ποίμνιο και ομάδα κληρικών και πιστών από την Ρουμανία.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μετά το πέρας της θείας λειτουργείας απευθύνθηκε στο ποίμνιο λέγοντας ότι «ο Άγιος Γεώργιος σήμερα Κυριακή άνοιξε την αγκαλιά του για όλους, μας περίμενε και πλούσια μας ευλόγησε». Μίλησε με ζεστά λόγια μεστά νοημάτων για την ζωή και το έργο του Αγίου Διονυσίου που όπως τόνισε καθοδηγούν τον βίο μας και στις μέρες μας. Και μας θύμισε ότι η μεγαλύτερη χαρά, όπως αναφέρει η παράδοση της εκκλησίας μας ήταν το γεγονός ότι ο Άγιος Διονύσιος μαζί με τον Ιερόθεο τον Επίσκοπο Αθηνών και τον Απόστολο Τιμόθεο βρέθηκαν στην Γεσθημανή για να συνοδεύουν το σώμα της Υπεραγίας μητέρας όλων μας.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στην αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Μονής με τον Μακαριώτατο να ανταλλάσσει ευχές και λόγια στοργής και αγάπης με τους παρευρισκόμενους.

Δείτε παρακάτω φωτογρα΄φίες από την Θεία Λειτουργία και από το κέρασμα στην Αίθουσα του Θ΄ρόνου

Δείτε το video με τον λόγο του Μακαριώτατου

Αρέσει σε %d bloggers: