Η κυβέρνηση επαναξιολογεί την στρατηγική της για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ανακοινώνει ότι θα κινηθεί πλέον σε νέο πλαίσιο το οποίο όπως τονίζει θα επιφέρει την απαραίτητη δικαιοσύνη σε όσους, έχουν μέσω του εμβολιασμού τους, συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια.

Ο βασικός πυλώνας της νέας κυβερνητικής στρατηγικής στηρίζεται στην απόφαση ότι  δεν είναι δυνατόν  να στερούνται δικαιωμάτων και ελευθεριών στην καθημερινότητά τους οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.  

Οι πρόσθετες ελευθερίες στους ήδη εμβολιασμένους θα δοθούν από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ημέρα που θα ξεκινήσουν τα νέα μέτρα και για 15 ημέρες, οπότε και θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν τα νεότερα.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας κ. Θανάσης Πλεύρης δεν θα υπάρξουν νέα πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, και ξεκαθάρισε ρητά ότι τα νέα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα για τους συμπολίτες μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, απλά αποκαθιστούν και αμβλύνουν τις αδικίες έναντι των εμβολιασμένων ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα νέα μέτρα:  Πλήρης θα είναι πλέον η ελευθερία στους χώρους διασκέδασης και εστίασης ακόμα και στις περιοχές της Ελλάδας που τα κρούσματα βρίσκονται σε υψηλό ποσοστό. Η είσοδος στους χώρους εστίασης και διασκέδασης θα επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Θα συνεχίσουν να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία και την χρήση της μάσκας από το προσωπικό, ωστόσο η διασκέδαση θα γίνεται με ελευθερία. Με τα νέα μέτρα οι μετακινήσεις για τους εμβολιασμένους θα είναι πλέον ελεύθερες και απομακρύνεται και το ενδεχόμενο καθολικού lockdown και για τις «κόκκινες περιοχές» της Ελλάδας.

Η πεποίθηση την κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης αναφορικά με τα νέα μέτρα είναι ότι θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση να πειστούν οι συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο και να συμβάλουν με αυτή τους την πράξη στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας.

Στον αντίποδα όμως της κυβερνητικής στόχευσης βρίσκεται ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας που θεωρεί ότι ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με τον αποκλεισμό των δεύτερων από την κοινωνική ζωή και τα θεμελιώδη ανθρώπινα  δικαιώματα, και στερώντας τους το δικαίωμα στην εργασία ανοίγει τον δρόμο στον κοινωνικό αυτοματισμό που θα οδηγήσει σε πρωτοφανείς καταστάσεις εξευτελισμού και διαπόμπευσης ανθρώπων που ήδη έχουν βαφτιστεί συλλήβδην ψεκασμένοι, ακροδεξιοί, απροσάρμοστοι κλπ.

Αρέσει σε %d bloggers: