Ο Θεός ευεργέτησε τους Άγιους Κοσμά και Δαμιανό με το προνόμιο να θεραπεύουν τους άρρωστους ανθρώπους. Αυτό όμως που τους έκανε ξεχωριστούς, ήταν ότι η Αγάπη τους για τους ανθρώπους και τον Χριστό, τους έκανε να μην δέχονται χρήματα για την προσφορά τους στον πάσχοντα άνθρωπο.

Στην μνήμη των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των θαυματουργών τελέστηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου Πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Σούμπρα.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία ετέλεσε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός,  μετά των Αρχιμανδριτών π. Παϊσίου, π. Ιωακείμ και π. Θεόδωρο, του πατέρα Γεώργιου και του Διάκονου Παρθενίου.  Έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Γιάννης Κούντριας, όπως επίσης και ομάδα αραβόφωνων ψαλτών.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων στην Σούμπρα είναι ένας περίτεχνος Ναός που χτίστηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα και απηχούσε την μεγαλοπρέπεια της ακμάζουσας Ελληνική κοινότητα της εποχής. Είναι διακοσμημένος με ιδιαίτερες τοιχογραφίες που κρατούν αναλλοίωτη μέχρι τις μέρες μας την ζωντάνια των χρωμάτων τους προσδίδοντας στον Ναό μια απαράμιλλή ομορφιά.

Πλήθος παροίκων κατέκλισαν τον Ναό για να τιμήσουν την μνήμη των Αγίων Αναργύρων και να λάβουν την ευλογία τους. Μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας στο Κάιρο κ. Αλέξανδρος Καζαμίας όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας κ. Μιχάλης Κουκίδης και η κα. Αννα Γεωργαλίδη. Παρούσα και η Πρόεδρος της «Μαρίας της Αιγυπτίας» κα. Ευαγγελία Θηραίου.

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός στο κήρυγμά του, επικοινώνησε με το ποίμνιο την πνευματική λαχτάρα με την οποία περιμένουμε όπως χαρακτηριστικά είπε την γιορτή των Αγίων Αναργύρων. Για να ανάψουμε το κεράκι μας και να βάλουμε ενώπιον της εικόνας τους τα αιτήματα της καρδιά μας. Είναι τόσο μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας που ο Θεός του χάρισε αυτή την ευλογία να είναι και Ιατροί και Ανάργυροι. Ο Πανοσιολογιότατος ανέτρεξε στην ζωή των Αγίων Αναργύρων και έδωσε ισχυρά παραδείγματα ζωής σε όλους  από την πορεία της δικής τους ζωής. Αναφέρθηκε επίσης και στο πρόσφατο ιεραποστολικό ταξίδι του Μακαριότατου Πατριάρχη μας στην Ουγκάντα, και την Τανζανία και την αγάπη, την ελπίδα και την βοήθεια που έδωσε σε όλους τους φτωχούς ανθρώπους  που λαχταρούσαν την πατρική του αγκαλιά.  

Αμέσως μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ακολούθησε κέρασμα το Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο ναό. Τα εύσημα για τη λειτουργία του Πατριαρχικού Κέντρου απέσπασε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρός του κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Αρέσει σε %d bloggers: