Την τιμητική του είχε ο Πανηγυρίζοντας Ιερός Κοινοτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο των Ελληνικών Σχολείων της Ηλιούπολης Κα΅΄ιρου.

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτου Μεμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου κ Νικοδήμου πλαισιούμενου από πλήθος ιερωμένων.

Με κατάνυξη γιόρτασε ο Ελληνισμός του Καΐρου αλλά και πλήθος Αραβόφωνων αδελφών μας την μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης στο εμβληματικό και φερώνυμο  αυτό εκκλησάκι

Έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Γιάννης Κούντριας και ο Αραβόφωνος ψάλτης κ. Τόνι Ατάλα

Οι πιστοί θαύμασαν για ακόμα μια φορά το μοναδικό και εκπάγλου καλλονής τέμπλο του Ιερου Ναού δια χειρός Φώτη Κόντογλου που είναι και το πρώτο τέμπλο εκτός Ελλάδος που δημιούργησε ο διάσημος αυτός καλλιτέχνης όταν ζούσε και εργαζόταν στο Καΐρο.

Παρέστησαν μεταξύ πολλών άλλων πιστών η κοινοτική υπάλληλος κ. Άννα Ποντικίδου, η κατηχήτρια κα Ελένη Φοντριέ όπως και εκπαιδευτικοί της Αχιλοπουλλείου Σχολής.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Μεμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος κ Νικοδήμος ζέστανε τις καρδιές όλων αναφερόμενος στην ουσία της Εισόδου της Παναγίας στον Ναό που δεν ήταν άλλο όπως είπε παρά να αγιασθεί και να θεοθεί. Απευθύνθηκε στους πιστούς λέγοντας ότι και η δική μας είσοδο στον Ναό ξεκινάει με την κολυμπήθρα και το άγιο βάφτισμά μας.

Και από εκείνη την στιγμή πρέπει να πορευόμαστε μέσα στην Εκκλησία με σκοπό την αγιότητα και την θεοποίησή μας. Και αυτό είπε είναι η Εκκλησία. Ένα εργαστήριο ψυχών που ο καθένας μόνος του εργάζεται, αγωνίζεται, προσεύχεται, ταπεινώνεται, και στο τέλος αποκτά την χάρη του θεού, γινόμενος έμψυχος ναός του Θεού. Και αυτό είναι ο μήνυμα που μας δίνει η σημερινή μεγάλη εορτή΄ Και μέσα από τον δρόμο όπως είπε ο Σεβασμιώτατος επέρχεται η αγιοποίηση και η θεοποίηση.

Ακολούθησε η Θεία Κοινωνία για όλους του πιστούς και κέρασμα στον προαύλιο χώρο.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τον Αρχιερατικό Εσερινό (Φωτ. Γιάννης Κούντριας)

Δείτε εδ΄ώ εικόνες από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (φώτο Βασίλης Α. Πουλαρίκας )

Δείτε το κήρυγμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη

Αρέσει σε %d bloggers: