Η 25η Νοεμβρίου του 1954 είναι η  ημέρα που ο κατά κόσμoν Νικόλαος Χορευτάκης αντίκρυσε το Φώς και πήρε την πρώτη του ανάσα στην Μεγαλόνησο Κρήτη.

67 έτη πέρασαν από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα. Και σε αυτά τα 67 έτη ο πνευματικά ανήσυχός αυτός άνθρωπος γέμισε την ζωή του με γνώσεις από την Ριζάρειο  Εκκλησιαστικη Σχολη από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη από την Οδησσό της Ρωσίας που σπούδασε Ιστορία της Τέχνης, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία. Μα πάνω από όλα όμως γέμισε της ζωή του με αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία του.   

Από την στιγμή που το 1975 χειροτονήθηκε Διάκονος η πορεία του είναι γεμάτη από σημαντικές στάσεις ζωής. Σφακιά, Οδησσός, Αλεξάνδρεια, Καμερούν, Ζιμπάμπουε έως την ημέρα που εξελέγη 115ος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Η ιεραποστολική του περπατησιά μεγάλη και σημαντική στην Αφρική. Μα πάνω από όλα είναι μια πορεία που συνεχίζει ακούραστα και χαίρει εκτίμησης από όλους. Χιλιάδες νέα σχολεία και νοσοκομεία χτίστηκαν στα 17 χρόνια της οδοιπορίας του με τους ανθρώπους στην Αφρική να τον μνημονεύουν ως έναν καλό Άνθρωπο.

Και σήμερα ημέρα των γενεθλίων του βρίσκεται στην Αφρική συνεχίζοντας το άξιο του έργο

Μακαριώτατε Πατριάρχη μας. Η Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου το ΝΕΟ ΦΩΣ αλλά και όλη η Ελληνική παροικία σας ευχόμαστε από καρδιάς Έτη πολλά

Αρέσει σε %d bloggers: