Στις 4 Δεκεμβρίου ε.ε. στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Πηλουσίου κυρού Νήφωνος, ο οποίος εκοιμήθη στις 8 Δεκεμβρίου 2020.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής υπό του Καθηγουμένου Αρχιμ. Δαμασκηνού, ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος και ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Ιεράρχου Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, ο οποίος μίλησε συγκινημένος στο πολυπληθές εκκλησίασμα για την προσωπικότητα, το έργο, και τα χαρίσματα του εκλιπόντος Ιεράρχου με εκτενή αναφορά στο έργο του ως Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου. Επίσης μετέφερε σε όλους την αγάπη και τις ευχές της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’.

Ρεπορτάζ και εικόνες εκ της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου

Αρέσει σε %d bloggers: