Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα χαρούμενη ημέρα η σημερινή, για την Φιλόπτωχο Αδελφότητα των Ελληνίδων Κυριών του Καΐρου που υποδέχτηκαν με στοργή και αγάπη στον φιλόξενο χώρο τους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Αμπετείου Σχολής.

Η Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ήταν η προγραμματισμένη και ανακοινωμένη ημέρα αρωγής προς τους εγγεγραμμένους βοηθηματούχους του Φιλανθρωπικού Σωματείου. Οι κυρίες της Φιλοπτώχου είχαν ετοιμάσει από νωρίς τις σακούλες με τα τρόφιμα, προσφορά των δωρητών του Σωματείου, όπως επίσης και τους φακέλους με τα χρήματα που θα λάμβαναν οι βοηθουματούχοι.

 Η χαρά για όλους μεγάλη όταν στις 10 το πρωί η πόρτα άνοιξε και η δίς Φωτεινή Καλατζή, ο κ. Αλέξανδρος Παναγιωτακόπουλος και ο κ. Χρήστος Ρισκάλα κυριολεκτικά «εισέβαλαν» στον χώρο με την νεανική τους αύρα να δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα,  κρατώντας στα χέρια τους τριανταπέντε χρωματιστές σακούλες με τρόφιμα, τα οποία είχαν οι ίδιοι με τους Αμπετειανούς συμμαθητές και δασκάλους τους  συσκευάσει και επιμεληθεί με καλαισθησία.

Συνοδεύονταν από την Υποδιευθύντρια της Σχολής κα  Μαρία Λιάκου και τις εκπαιδευτικούς: κα Ρίτα Διαμαντίδου, κα Άννα Μάμου και την κα Ελένη Μαμούρη.

Η κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η κα Βάσω Γαζή, η κα Βίλλυ Πολίτη-Ζούε και η κα Κάτια Καζακάκου τους υποδέχτηκαν με χαρά και ξεκίνησαν όλοι μαζί την  διανομή των βοηθημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγο πριν ξεκινήσει η διανομή, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου πλαισιωμένη από τις υπόλοιπες κυρίες του Σωματείου μοιράστηκε μαζί με τα παιδιά και τους συνοδούς τους, το όραμα του Φιλόπτωχου Σωματείου αλλά και την δική της, όπως και των υπολοίπων κυριών ψυχική απόκριση για την σημασία αλλά και την αναγκαιότητα της Φιλανθρωπίας εν γένη, δίνοντας στους νέους αυτούς ανθρώπους, με λίγες αλλά μεστές κουβέντες, ένα  ζωντανό πρότυπο βιονομίας.

Ευχαρίστησε επίσης την κα Ελένη Μαγκανά εκπρόσωπο του Ιδρύματος Αμπέτ , η οποία, όπως είπε η κα Σκουφαρίδου , ανταποκρίθηκε άμεσα στην κοινή αυτή τους φιλανθρωπική δράση.

Μετά το πέρας του μοιράσματος των βοηθημάτων προσφέρθηκε στους μαθητές και στους συνοδούς τους ένα φιλόξενο κέρασμα από τις κυρίες του Σωματείου.

Τέλος η κα Σκουφαρίδου ευχαρίστησε όλους για την προτίμησή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την πραγματοποίηση της κοινωνικής δράσης εθελοντισμού της  Αμπετείου Σχολής και ανανέωσε το ραντεβού με τους νεαρούς μαθητές για την επόμενη χρονιά.

Δείτε εικόνες από την σημερινή ημέρα προσφοράς και αγάπης, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και της Αμπετείου Σχολής

Αρέσει σε %d bloggers: