Μόνο καλά και τρυφερά λόγια ανταλλάσσουν όλοι που γνώρισαν τον Δημήτρη Καλατζή, από  σήμερα το πρωί  που το βαρύ νέο για τον ξαφνικό του θάνατό μεταφέρεται από στόμα σε στόμα.  

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 14:00 στην Εκκλησία της Παναγίας εντός του κοιμητηρίου της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο, θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος και το απόγευμα της ίδιας μέρας από τις 19:00 έως τις 22:00, η οικογένεια θα δεχτεί τα συλλυπητήρια των συγγενών και των φίλων του, στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως.

Γεννημένος το 1966, απόφοιτος της Αμπετείου Σχολής, ήταν ένας ενεργός και ακάματος πάροικος, που προσέφερε το καλύτερο εαυτό του από όποια θέση και αν ανέλαβε στην Ελληνική Κοινότητα Καίρου ως Διευθυντής του Μεταφραστικού Τμήματος, ως  Διευθυντής στο Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο του Καΐρου, αλλά και ως Διευθυντής της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως και αξέχαστος σε πολλούς, Βαθμοφόρος της Προσκοπικής Κοινότητας του Καΐρου, κατάφερε στον σύντομο βίο του, με το δικό του μοναδικό πρότυπο ζωής να μυήσει στις αρχές και τις αξίες του Προσκοπισμού και τις τρείς του κόρες, με την Όλγα του να είναι από τα αξιολογότερα στελέχη και να χαίρει της ευρείας αποδοχής και εκτιμήσεως όλης της Προσκοπικής οικογένειας του Καΐρου.

Ό Δημήτρης Καλατζής ήταν ένας άνθρωπος που χάριζε με την παρουσία του χαρά και γέλιο σε όσους τον συναναστρέφονταν με το ασίγαστο χιούμορ του και την μεγάλη του καρδιά να συντονίζεται με όποιον ερχόταν σε επαφή.

Άξιος πατέρας και τρυφερός σύζυγος άφησε πίσω να τον θυμούνται με στοργή αλλά και με πολύ πόνο καρδιάς, οι γυναίκες της ζωής του. Η σύζυγός του Ρούλα και οι κόρες του Χριστίνα, Όλγα και Φωτεινή.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγό και στις κόρες του μεταστάντος.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε Δημήτρη Καλατζή.

Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως

Ψήφισμα

Το Δ.Σ της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό του αείμνηστου Δημήτρη Καλατζή, επί σειρά ετών μέλους στο Δ.Σ. της Στέγης  και εκφράζοντας τη λύπη του για το χαμό του, αποφάσισε τα κάτωθι:

1. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως στην κηδεία.

2. Να σταλούν συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

3. Να κατατεθεί στεφάνι επί της σωρού.

4. Να διαθέσει το χώρο της Στέγης  στην οικογένεια για τα συλλυπητήρια και να αναλάβει πλήρως τα έξοδα των συλλυπητηρίων .

5. Να δημοσιευτεί το παρόν στο «Νέο Φως» και την ιστοσελίδα της Ε.Κ.Κ.

Ο Γραμματέας                              Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Γκρουνστέιν           Ζαχαρίας Φούμελης

Περιφερειακή Εφορεία Αποδήμων Προσκόπων

Σύστημα Προσκόπων Καΐρου

Ψήφισμα

Το Συμβούλιο Βαθμοφόρων του Συστήματος Ελλήνων Αποδήμων Προσκόπων Καΐρου, συνήλθε εκτάκτως μετά το θλιβερό άγγελμα της επιστροφής στον Δημιουργό του Δημητρίου ΚΑΛΑΝΤΖΗ Παλαιού Βαθμοφόρου των Προσκόπων Καΐρου και αποφάσισε:

– Να τηρηθεί μεσίστια η Σημαία στις συγκεντρώσεις των Τμημάτων   

  το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021.

– Να παραστεί αντιπροσωπεία των Προσκόπων Καΐρου στην κηδεία.

– Να υποβληθούν συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

– Αντι στεφάνου να καταβληθούν στο ταμείο του Συστήματος 1000 Λιρ. Αιγ.   

  για τις ανάγκες των δράσεων των Τμημάτων.

– Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.

Κάιρο, 11 Δεκεμβρίου 2021

Για το Συμβούλιο Βαθμοφόρων και την ΕΚΣ

Γιάννης Μελαχροινούδης

Αρχηγός Προσκόπων Καΐρου

Αρέσει σε %d bloggers: