Το Χριστουγεννιάτικο γλέντι είχε στηθεί από νωρίς την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στον Ε.Ν.Ο.Κ. με τον Πρόεδρο του κ. Γιώργο Ρεκτσίνη να έχει το γενικό πρόσταγμα για την άψογη  ροή της γιορτινής ημέρας.

Πολλές οι εκπλήξεις που περίμεναν μικρούς και μεγάλους, με το τεράστιο φουσκωτό στον κέντρο του κήπου να πρωταγωνιστεί, μαγεύοντας και μαγνητίζοντας κυριολεκτικά  όλα τα παιδάκια, που με το που το έβλεπαν άφηναν τους γονείς τους και έτρεχαν χαρούμενα να χοροπηδήσουν, και να συρθούν με γέλιο και ανεμελιά  στην μεγάλη τσουλήθρα του.

Όλοι οι χώρου του Ομίλου επιμελημένοι με φροντίδα καλωσόριζαν και τους μεγάλους σε μια ευκαιρία για ένα ακόμα  αντάμωμα της Ελληνικής Παροικίας, αλλά και όλων των φίλων και μελών του Ομίλου στο πανέμορφο αυτό σημείο του Καΐρου δίπλα στον αιώνιο ποτάμι.

Μιλήσαμε με τον κ. Ρεκτσίνη για αυτήν την εορταστική ημέρα και μοιράστηκε με τον ΝΕΟ ΦΩΣ και την ekkairo.org τις προτεραιότητα του, όπως και όλου του συμβουλίου που ΄΄όπως είπε  είναι να γίνει ο Ναυτικός Όμιλος σημείο αναφοράς της Ελληνικής Παροικίας και όχι μόνο. Θα προσπαθήσουμε είπε να αναδείξουμε την αξία του Ε.Ν.Ο.Κ σε όλα τα επίπεδα προϊδεάζοντάς μας για πολλές εκπλήξεις που έχουν ήδη, όπως μας αποκάλυψε δρομολογηθεί για τα μέλη αλλά και για τους φίλους του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου.

Μας μίλησε με νοσταλγία για την ιδέα του Άγιου Βασίλη που ήταν μια παλιά παράδοση του Ομίλου που θέλησε να την αναβιώσει. Και όπως μας είπε: «Είναι τρομερή η χαρά για το μικρό παιδάκι να βλέπει τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη. Να τον αγκαλιάζει, να του μιλάει και στο τέλος να παίρνει από τον ίδιο το δώρο του. Είναι μια χρυσή στιγμή για όλους τους μικρούς μας φίλους και για εμάς μια μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε τα πρόσωπά τους ευτυχισμένα.»

Έρχεται ο Αι Βασίλης …. Έρχεται ο Αι Βασίλης, φώναξε κάποιος και ξαφνικά όλοι, μικροί και μεγάλοι  άφησαν τα τραπέζια και τα παιχνίδια στο φουσκωτό και ανέβηκαν τις σκάλες για να δουν από ψηλά το βαρκάκι του Άγιου Βασίλη να πλησιάζει.

(βίντεο κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου)

«Θα μου φέρει άραγε αυτό που του ζήτησα στο γράμμα μου…. ρώτησε με αγωνία μια μικρούλα την μαμά της» Και κοιτώντας την στα μάτια, η μαμά της γεμάτη στοργή να αποκρίνεται : « Φυσικά γλυκιά μου. Ο Άγιος Βασίλης ακούει και αγαπάει όλα τα παιδάκια. Έλα τώρα πάμε να τον δούμε που έρχεται» Ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφίστηκε αίφνης στο πρόσωπο αυτής της μικρούλας, που έκανε σε μια στιγμή όλα γύρω της να αποκτήσουν νόημα, σκοπό, αλλά και επιβράβευση.

Προσέγγισε το βαρκάκι του στην μαρίνα και όλοι είχαν ήδη κατέβει να τον προϋπαντήσουν. Με γέλια και φωνές, μπροστά ο Άι Βασίλης και δίπλα ο βοηθός του να κρατάνε στα χέρια τους όλα τα δώρα και πίσω μικροί και μεγάλοι να τους ακολουθούν με αγωνία και προσμονή για την μεγάλη στιγμή.

Ανέβηκε στον κήπο, κάθισε μπροστά στο φουσκωτό  και ξεκίνησε να μοιράζει τις πολύχρωμες σακούλες και τις ευφάνταστες  συσκευασίες. Η αγωνία μεγάλη και ζωγραφισμένη έκδηλα στα πρόσωπά όλων των παιδιών. Άνοιγαν με χαρά τα δώρα τους  και αντάλλασσαν χαμόγελα με τους φίλους τους και όλα μαζί μετά μια παρέα παίζανε με τα νέα τους παιχνίδια.

Από την άλλη μεριά οι γονείς κατασυγκινημένοι φωτογράφιζαν συνεχώς τα βλαστάρια τους σε όλες τις φάσεις της χαράς και της έκπληξής τους.

Η εορταστική ημέρα κύλησε όμορφα μέχρι αργά το απόγευμα. Όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από την οργάνωση αλλά και την ποιότητα των εορταστικών εδεσμάτων με την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν σύντομα εδώ, στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο του Καΐρου.

Στην εορταστική εκδήλωση του Ε.Ν.Ο.Κ. παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων η Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων της Ε.Κ.Κ κα Βίλλυ Πολίτη- Ζουέ, οι Κοινοτικοί επίτροποι κ.κ Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς, οι κυρίες Βάσω Γαζή και Κάτια Καζακάκου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του  Πόρτ Σαΐντ  κα Χρυσούλα Θεοχάρη, η Γραμματέας Επικοινωνίας Α της Έλληνικής Πρεσβείας κα Ιωάννα Κακαλίδη, η Διευθύντρια Οικονομικών του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κα Κωνσταντίνα Γεδεών.

Δείτε εικόνες από την εορταστική ημέρα στον Ε.Ν.Ο.Κ.

Αρέσει σε %d bloggers: