Χριστουγεννιάτικο Bazaar στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα
23/12/2021
Tο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
24/12/2021
Show all

Χριστουγεννιάτικη γιορτή και μπαζάρ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής

Από τις δύο το μεσημέρι είχε στηθεί το θεόρατο φουσκωτό  στην αυλή των σχολείων στην Ηλιούπολη έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές της  Αχιλλοπουλείου Σχολής πού σήμερα είχαν την Χριστουγεννιάτική τους αποχαιρετιστήρια γιορτή και το καθιερωμένο πλέον μπαζάρ υπό την άρτια οργάνωση του Συλλόγου και Κηδεμόνων της Σχολής και του Προέδρου του κ. Λεωνίδα Φοντριέ.

 Έτοιμοι και όλοι οι πάγκοι φορτωμένοι με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και με τους μικρούς μαθητές να διαλαλούν με περηφάνια την πραμάτεια τους. Κάθε πάγκος και ένα  χαρούμενο ανακάτεμα χρωμάτων, σχημάτων και γεύσεων.

Ο ρυθμός έπρεπε να κρατιέται αμείωτος. Η ζήτηση ήταν μεγάλη.  Τα κορίτσια να φτιάχνουν συνέχεια βραχιολάκια από χρωματιστές  χάντρες γιατί γινόντουσαν ανάρπαστα λόγω της πρωτοτυπίας και της καλαισθησίας τους και τα αγόρια να πουλάνε με χαρά και χαμόγελο  τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες, τα καμπανάκια, τους κουραμπιέδες, τα διακοσμητικά φτιαγμένα από ξυλάκια κανέλλας και φυσικά όλα των ειδών τα βραχιολάκια.

Άλλοι πάγκοι είχαν παιχνίδια με χαρακτηριστικότερο τον αυτοσχέδιο τροχό της τύχης που γυρνώντας τον με δύναμη, έβλεπες αμέσως αν κέρδιζες κάποιο δώρο. Δίπλα του ένα παιχνίδι ταχύτητας για δύο παίκτες με τους μικρούς παρατηρητές να φωνάζουν και να εμψυχώνουν τον δικό τους παίκτη μέχρι το τέλος της κούρσας.

Φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν το φουσκωτό με την  τεραστίων διαστάσεων τσουλήθρα του. Η ουρά αναμονής δεν σταμάτησε ποτέ να είναι γεμάτη, με τους μικρούς μαθητές να ανεβαίνουν και να κουτρουβαλιάζονται από την κορυφή ξανά και ξανά μέσα στα γέλια και τις χαρούμενες φωνές τους.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστείν , οι Κοινοτικοί Επίτροποί κκ. Στέλιος Χαλκιάς και Αντρέας Γιόσρι, η Διευθύντρια Οικονομικών του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κα Κωνσταντίνα Γεδεών

Η χαρούμενη γιορτινή εκδήλωση έληξε αργά το απόγευμα με τους μικρούς μαθητές κατενθουσιασμένους και ευτυχισμένους που οι διακοπές και το ατελείωτο παιχνίδι επιτέλους ξεκίνησαν.

Δείτε εικόνες από την γιορτινή ημέρα

Αρέσει σε %d bloggers: