Σήμερα, Παραμονή των Χριστουγέννων οι Πρόσκοποι του Καΐρου συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό του Συστήματος κ. Γιάννη Μελαχροινούδη και τον Υπαρχηγό κ. Χρήστο Αντωνίου κατευθύνθηκαν εν τάξη στην Πατριαρχική Επιτροπεία του Καΐρου στο Χαμζάουι για να ψάλλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Θεόδωρο , ο οποίος τους περιμένει  με χαρά στην Αίθουσα του Θρόνου μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Κα΅ΐρου κ. Νικοδήμου και άλλων πατέρων της Εκκλησίας.

Να τα πούμε; Φώναξαν δυνατά οι μικροί Πρόσκοποι και η φωνή τους αντήχησε χαρμόσυνα στην Αίθουσα του Θρόνου της Πατριαρχικής Επιτροπείας του Καΐρου.

Να τα πείτε… βεβαίως, ανταπάντησε με χαρά και εγκαρδιότητα ο Μακαριώτατος  Πατριάρχης Θεόδωρος καλωσορίζοντας τους και δίνοντάς τους αμέσως  τον τόνο για να ξεκινήσουν  την γιορτινή μελωδία.

Χαμόγελα και χαρούμενη διάθεση από όλους, με τον Πατριάρχη να συμμετέχει δυναμικά με την στεντόρεια φωνή τους στα κάλαντα ψέλνοντας με έμφαση, και απευθυνόμενος προς τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Νικόδημο να λέει :  «Σε αυτό το σπίτι που ‘ρθατε  πέτρα να μην ραγίσει και ο Δεσπότης ο καλός  χρόνια πολλά να ζήσει και να μας καλοκαρδίσει»

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ευχαρίστησε από καρδιάς τον Αρχηγό των Προσκόπων κ. Γιάννη Μελαχροινούδη  και όλα τα παιδιά για την χαρά που του έδωσαν, που όπως είπε  αυτήν την ημέρα την περίμενε νοσταλγικά με τον κ. Μελαχροινούδη να απαντά απευθυνόμενος στον Πατριάρχη ότι «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η ευλογία σας».

Στην συνέχεια μοίρασε αναμνηστικά δώρα σε όλους και η γιορτινή εκδήλωση τελείωσε με και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο να επιμελείται του καθιερωμένου κεράσματος.

Βέβαια όπως είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τους Προσκόπους θα συνεχίσουν μαζί, για να συναντηθούν και πάλι στην κοινή τους επίσκεψή στο Γηροκομείο που βρίσκεται στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Καΐρου.

Οι Πρόσκοποι του Καΐρου ψέλνουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Παρτιάρχη Θεόδωρο

Αρέσει σε %d bloggers: