Η μέρα ξεκίνησε γιορτινή, κεφάτη και γεμάτη από την νεανική ενέργεια και την σπιρτάδα των Ελλήνων Προσκόπων του Καΐρου. Προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς και οι Πρόσκοποι  αποφάσισαν να πουν τα κάλαντα και να μεταδώσουν με τα τρίγωνα τους, αλλά και τις παιδικές τους φωνές το χαρούμενο μήνυμα.

«Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, ψηλή μου δεντρολιβανιά, κι αρχή καλός μας χρόνος, εκκλησιά με τ’ άγιο θρόνος….»

Στις 10:30 ήταν όλοι συγκεντρωμένοι στο Προσκοπείο και έτοιμοι για την μεγάλη βόλτα. Δυστυχώς ο καιρός ήταν μουντός και αρκετά κρύος αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν πτόησε του Προσκόπους που ξεκίνησαν την εορταστική διαδρομή τους με το λεωφορείο των Σχολείων.

Τέσσερα  Λυκόπουλα, Δύο  Πρόσκοποι και Τέσσερεις  Ανιχνευτές με τα τρίγωνα ανά χείρας έτοιμοι όλοι για την γιορτινή μέρα. Και φυσικά οι δύο βαθμοφόροι συνοδοί τους ο κ. Χρήστος Κακουράτος και ο κ. Κρίς Παναγιώτου.

Πρώτος σταθμός η Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδας, όπου όλοι βγήκαν από τα γραφεία τους για να απολαύσουν τα γιορτινά πρώτα κάλαντα από τους μικρούς Προσκόπους. Πήρανε γλυκά, αντάλλαξαν ευχές και  φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί για το καλό της ημέρας.

Ξανά στο λεωφορείο για την 17 Σουλειμάν Ελ Χαραμπί και  Μεταφραστικό τμήμα της Ελληνικής Κοινότητας. Η ίδια ατμόσφαιρα. Μια γιορτινή έκπληξη που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες όλοι περιμένουν. Για το καλό της χρονιάς!

Στην συνέχεια οι Πρόσκοποι  αποφάσισαν να χτυπήσουν  δύο πόρτες αγαπητών παροίκων. Της κυρίας Άννας Αυγερινού και της κυρίας Σούλας Παπαδοπούλου με την δεύτερη να μην μπορεί να πιστέψει στα μάτια της ότι οι Πρόσκοποι ήρθαν να της πούνε τα κάλαντα και να τους αγαλλιάζει γεμίζοντας τις καρδιές τους με ευχές, αγάπη και τρυφερές κουβέντες. Γεμάτοι δώρα, και γλυκά σοκολατάκια  αποχαιρετήσανε με ευγένεια τις δύο τρυφερές κυρίες και βάλανε πλώρη για τον επόμενο σταθμό. Το Αρχείο της Ελληνικής Κοινότητας στον 4Ο όροφο του κτηρίου

Και μετά στον 1ο όροφο για το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο του Καΐρου. Η συγκίνηση όλων μεγάλη όταν άνοιγε η πόρτα και τα χαρούμενα πρόσωπα των Προσκόπων έμπαιναν φωνάζοντας «Να τα πούμε;»

Τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας ήταν ο επόμενος σταθμός της διαδρομής. Όλοι οι υπάλληλοι βγήκαν από τα γραφεία τους, συγκεντρώθηκαν στην μεγάλη σάλα δίπλα στο δέντρο και απόλαυσαν τα κάλαντα.

Και αφού αντάλλαξαν ευχές με τους υπαλλήλους της Κοινότητας και πήραν για ακόμα μια φορά τα γλυκά και τα δώρα τους πέρασαν στην απέναντι μεριά του δρόμου και πήγαν στο Ελληνικό Προξενείο που και εκεί τους καλοδέχτηκαν σιγοτραγουδώντας μαζί τους τα κάλαντα

Τελευταίος προορισμός στην λίστα τους ήταν η Πρεσβεία της Κύπρου με τον Πρέσβη κ. Όμηρο Μαυρομάτη να τους καλωσορίζει και να φωτογραφίζεται με χαρά και χαμόγελα μαζί τους

Και κάπως έτσι οι μικροί Πρόσκοποι ζωντάνεψαν με τα τρίγωνα και τα κάλαντά τους το έθιμο των ημερών και ζέσταναν πραγματικά την καρδιά των ανθρώπων που τους απόλαυσαν.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους μικρούς και τους μεγάλους Προσκόπους για αυτή την αξέχαστη ημέρα.

Δείτε εικόνες από την γιορτινή ημέρα. (φωτ. Χρήστος Κακουράτος)

Αρέσει σε %d bloggers: