Την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων τίμησαν την 16η Ιανουαρίου οι Έλληνες  πάροικοι στον ιστορικό ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Σούμπρα και έκοψαν και την Αγιοβασιλόπιτα του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας. Ο περίλαμπρος και ηλιοφώτιστος αυτός Ιερός Ναός περιποιημένος και φροντισμένος όπως πάντα με αγάπη από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Γιώργο Ζουμπουλίδη αλλά και από όλα  τα μέλη του Συμβουλίου άνοιξε τις πύλες του στο  χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας  που προσήλθε με ταπείνωση για να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου και να προσευχηθεί στην χάρη του.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος κ. Νικόδημος πλαισιούμενος από τους Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδίτες κ.κ. Ιωακείμ και Θεόδωρο, ενώ έψαλε  ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου κ. Ιωάννης Κούντριας.

Την Θεία Λειτουργία τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων  ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Γαριλίδης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας στο Κάιρο κ. Αλέξανδρος Καζαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας φώτισε με τον γλαφυρό λόγο του την ζωή και το θεάρεστο έργο του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων του οποίου τον βίο κατέστησε προς όλους μας παράδειγμα προς μίμηση στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Στην συνέχεια οδηγήθηκαν όλοι οι παριστάμενοι στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας  Ο Πρόεδρος κ. Ζουμπουλίδης πήρε τον λόγο και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην εκδήλωση του Πνευματικού κέντρου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόδωρο για την συνεχή στήριξη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας όπως επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αρωγή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που στέκει πάντα εμπράκτως στο πλευρό του Πνευματικού Κέντρου.

Τέλος ο κ. Ζουμπουλίδης ευχαρίστησε την κα  Άννα Γεωργαλλίδου που ως ταμίας του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου  έχει συμβάλει τα μέγιστα στην λειτουργία του Κέντρου. Τον λόγο στην συνέχεια πήρε η Γενική Γραμματέας κα Μαρία Χέλμη, που διάβασε τον πλούσιο απολογισμό πεπραγμένων της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικόδημος στην συνέχεια εξήρε την δράση και την συμβολή του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Κέντρου στο γίγνεσθαι της Παροικίας και ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και το ίδιο πάθος.

Τέλος ο κ. Νικόλαος Γαριλίδης ευχαρίστησε όλους για την φιλοξενία στην ζεστή και φιλόξενη γωνιά της Σούμπρας και με την σειρά του ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά για το Πνευματικό Κέντρο αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά.

Το σεβασμό του στις παραδόσεις του λαού μας, που τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια, απέδειξε άλλη μία φορά το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο Σούμπρας, με την κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας για το 2022, που ευλόγησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, και έκοψε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Ζουμπουλίδης  με την τιμητική παρουσία και αρωγή του Σεβασιωτάτου Μητροπολίτη και του Έλληνα Πρέσβη. Το φλουρί για αυτή την χρονιά «έπεσε» στον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου ο οποίος και έλαβε ως αναμνηστικό δώρο  μια περίτεχνη εικόνα της Παναγίας.

Η εκδήλωση έληξε σε χαρούμενη ατμόσφαιρα με κέρασμα για όλους.

Δει΄τε εικόνες από την σημερική εκδήλωση ( φωτ. Γ. Ζουμπουλίδης – Α. Καζαμίας)

Αρέσει σε %d bloggers: