Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 12:30μ.μ στην Εκκλησία της Παναγίας στην  Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία του Αντώνη Ρεκτσίνη που έφυγε από την ζωή και άφησε ένα βαρύ φορτίο μνήμης στους οικείους του, αλλά και σε ολόκληρη την Ελληνική Παροικία.

Το απόγευμα του Σαββάτου από τις 19:00 έως τις 22:00, η οικογένεια θα δεχτεί τα συλλυπητήρια των φίλων του εκλιπόντος στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως.

Σέ όλο το διάβα του βίου του, ο Αντώνης Ρεκτσίνης τίμησε με το παραπάνω  τον τίτλο του «Αιγυπτιώτη Έλληνα». Ακάματος  εργάτης της παροικίας, ιδεολόγος και ρομαντικός στοχαστής, άνθρωπος βαθιά μορφωμένος και καλλιεργημένος στεκόταν έμπρακτα και με περισσή ταπεινότητα στο πλευρό των ανθρώπων που βρίσκονταν σε ανάγκη δίχως να το μαθαίνει κανείς.

 Από την φύση του απεχθανόταν την αυτοπροβολή και όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για έναν άνθρωπο που προσέφερε τις υπηρεσίες του με αυταπάρνηση και απαράμιλλή ζέση από όλες τις θέσεις που ανέλαβε.

Επί σειρά ετών διετέλεσε Διευθυντής των Γραφείων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, και από την θέση αυτή μεταξύ άλλων βοήθησε τα μάλα  το 2003 στην τροποποίηση του Καταστατικού της Ελληνικής Κοινότητας , όπως επίσης συνέβαλε καθοριστικά και στην επίλυση σοβαρών θεμάτων της περιόδου εκείνης που αντιμετώπιζε ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος.

Ο Αντώνης Ρεκτσίνης υπηρέτησε επίσης ως Διαχειριστικός Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Καΐρου. Η διαδρομή του σε αυτή την θέση άφησε ισχυρό το στίγμα της προσφοράς του, και λειτούργησε ως ενεργή παρακαταθήκη  για τις επόμενες Διοικήσεις.

Ήταν ένας καλός οικογενειάρχης, ένας τρυφερός σύντροφος και ένας αξέχαστος πατέρας και παππούς. Το κενό που αφήνει στους οικείους το, αλλά και σε όσους τον γνώρισαν είναι δυσαναπλήρωτο.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου σε αποχαιρετά με αγάπη και πόνο.

Αιωνία σου η μνήμη.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΪΡΟΥ

 ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου, μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό του

αειμνήστου Αντωνίου Ρεκτσίνη

πατέρα του Προέδρου του Ομίλου Γεωργίου Ρεκτσίνη συνήλθε εκτάκτως και ψήφισε τα κάτωθι:

1.- Να παραβρεθεί το Διοικητικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία.

2.- Να σταλεί συλλυπητήρια επιστολή στην οικογένειά του.

3.- Να κατατεθεί στεφάνι επί της σωρού.

4.- Να διατεθεί το ποσό των 3.000 Λ. Αιγ. εις μνήμην του υπέρ της αθλητικής δράσης του Ομίλου μας.

5.- Να δημοσιευτεί το παρόν στο «Νέο Φως» και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης..

 Η Γραμματέας                                                                   Ο Αντιπρόεδρος

ΒΙΛΛΥ ΠΟΛΙΤΗ – ΖΟΥΕ                                                       ΡΑΦΙΚ ΡΑΑΦΑΤ

Αρέσει σε %d bloggers: