Το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος του Καΐρου υποδέχτηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του Ελληνικού καναλιού OPEN και τον παρουσιαστή της ταξιδιωτικής και ψυχαγωγικής εκπομπής «Ε Ρε Κόσμε» κ. Χρήστο Ανθόπουλο.

Δεύτερος σταθμός και επίλογή της εκπομπής για το Κάιρο, ήταν το σημαντικό αυτό Σωματείο της Ελληνικής Παροικίας. Ο Πρόεδρος του E.N.O.K.  κ. Γίωργος Ρεκτσίνης  στην συνέντευξη που ΄έδωσε αποτύπωσε  με τον λόγο του τις πολυάριθμες αθλητικές  διακρίσεις του ιστορικού Σωματείου στην πολύχρονη διαδρομή του, αλλά αναφέρθηκε και για σε όλες τις παράλληλες εμπορικές δραστηριότητες που καθιστούν όπως είπε χαρακτηριστικά τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο του Καΐρου ένα σημαντικό τοπωνύμιο της Καϊρινής μας Παροικίας, αλλά  και έναν βασικό προορισμό όλων των ενημερωμένων διεθνών ταξιδιωτικών οδηγών και των τουριστικών πρακτόρων. Η κουβέντα κύλησε σε χαλαρό κλίμα με τον κ. Ρεκτσίνη να μιλά και να ξεδιπλώνει προσωπικές μνήμες, αλλά και μνήμες του Ελληνισμού στην Αίγυπτο.

Παρούσα και η Γραμματέας του Ε.Ν.Ο.Κ κα Βίλλυ Πολίτη- Ζούε η οποία μοιράστηκε με τους συντελεστές της εκπομπής εκτός κάμερας σημαντικές πληροφορίες για την Ελληνική Παροικία του Καΐρου, αλλά και προσωπικές μνήμες από την δική της πορεία στην Αίγυπτο.

Και αφού τέλειωσε και αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα η οποία συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον στο γεύμα, προσφορά του Ε.Ν.Ο.Κ , τα μέλη της εκπομπής κατευθύνθηκαν στο Χαν Ελ Χαλιλι, το διάσημο παζάρι του Καΐρου, όπου τους περίμεναν ο κ. Χρήστος Κακουράτος, ο κ. Κρις Παναγιώτης και ο κ. Γιόζεφ Ναρούζ. Τους ξενάγησαν στα μαγευτικά στενοσόκακα, τους βοήθησαν στα παζάρια …”ον κάμερα” φυσικά και όλοι μαζί δοκίμασαν μεθυστικές  γεύσεις  Ανατολής στα πολύβουα καφέ και εστιατόρια της περιοχής. Η εμπειρία ήταν μοναδική και η βραδιά έκλεισε με χαμόγελα και ανυπομονησία για το τελικό μονταρισμένο επεισόδιο.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση η πρώτη στάση της ψυχαγωγικής αυτής εκπομπής για την Αίγυπτο στο κομμάτι που αφορούσε την Ελληνική Καϊρινή Παροικία, ήταν την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών στις 29 Ιανουαρίου στον Ιερό Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου πριν χοροστατήσει στην θεία Λειτουργία ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ Θεόδωρος Β μίλησε με τον παρουσιαστή κ. Χρήστο Ανθόπουλο για την Ιεραποστολική δράση του Πατριαρχείου στην Αφρική, για την Ελληνική Παροικία του Καΐρου, αλλά και για την σπουδαιότητα του Κοινοτικού Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που όπως είπες λειτουργεί ως σημείο αναφοράς, αλλά και ως συνδετικός ιστός της Ελληνικής Καϊρινής Παροικίας .

Την ίδια ημέρα, μίλησε στον Χρήστο Ανθόπουλο  και η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ. κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου η οποία αναφέρθηκε στους Ιερούς Ναούς της Κοινότητας Καΐρου, αλλά και στις εκκλησίες των άλλων συγχωνευθεισών  Ελληνικών Κοινοτήτων μιλώντας για τις συνεχείς προσπάθειες της Διαχειριστικής Επιτροπής να τους κρατήσει στο καλύτερο δυνατό σημείο με συνεχείς συντηρήσεις και καθημερινές φροντίδες. Ο παρουσιαστής ενδιαφέρθηκε επίσης και επέμεινε σε ερωτήσεις για την δική της παρουσία, προσωπική και οικογενειακή στην Αίγυπτο, θέλοντας να «μεταφέρει» όπως της είπε χαρακτηριστικά  στο Ελληνικό κοινό της μητέρας πατρίδας την εμπειρία αλλά και το προσωπικό βίωμα του Αιγυπτιώτη Έλληνα.

Η εκπομπή «Ε ρε Κόσμε» στο Ελληνηκό κανάλι OPEN θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Φεβρουάριο. Θα ενημερώσουμε όμως σε προσεχή ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία του αφιερώματος για την Αίγυπτο.

Αρέσει σε %d bloggers: