Συγκλονισμένη η Αιγυπτιώτικη παροικία στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια από τον αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην περιοχή της 6ης Οκτώβρη.
«Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση.


Ο Νίκος Κάτσικας γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016. Συνεργαζόταν επίσης και με την ΕΡΤ και το Ρ.Ι.Κ σε ανταποκρίσεις από την Αίγυπτο.

Διετέλεσε από το 2003 και για πολλά χρόνια Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου, της οποίας ήταν υπεύθυνος για τα περισσότερα φύλλα, και ήταν συνέχεια του ιστορικού «Φωτός», της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».
Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική.


Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και η εφημερίδα «Νέο Φως» εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.


Αιωνία
σου η μνήμη Νικόλα

Αρέσει σε %d bloggers: