Την  Παρασκευή 11 Μαρτίου ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Ζεϊτούν υποδέχτηκε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας όπου σε ατμόσφαιρα κατανύξεως και ιεροπρέπειας τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προαγιασμένων Δώρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Νικοδήμου πλαισιούμενου από τους Πανοσιολογιώτους Αρχιμανδρίτες Θεόδωρο και Μιχαήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τόνισε στον λόγο του τον δύσκολο αλλά και αναγκαίο  πνευματικό δρόμο που επιτάσσει  για όλους μας η Μεγάλη και Αγία Τεσσαρακοστή και μας προέτρεψε να αγωνιστούμε για να μειώσουμε ή να εξαφανίσουμε τα πάθη μας και να αυξήσουμε τις αρετές μας. Με τον γλαφυρό του λόγο μίλησε για τον «Εγωισμό» που τον χαρακτήρισε ως την γενεσιουργό αιτία όλων των άλλων αμαρτημάτων και παθών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Προέτρεψε όλους με την προσευχή και την νηστεία να συναισθανθούμε την παρουσία των συνανθρώπων μας να νιώσουμε τις ανάγκες τους, να υψωθούμε πέραν του Εγώ μας και να ενωθούμε με το Εμείς το οποίο θα γεμίσει με Αγάπη και Φώς τις ζωές μας.

 Μεγάλη και σημαντική όμως μέρα για τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου η 11η Μαρτίου όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικόδημο αγιασμός και εγκαίνια στο πλήρως ανακαινισμένο από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου  Αρχονταρίκι του Ναού.

Η ανακαίνιση αυτή όπως δήλωσε στο ΝΕΟ ΦΩΣ και στην ekkairo.org η κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, Προϊσταμένη της Εφορίας  Ναών, Κοιμητηρίων και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων εντάσσεται σε έναν μακρόπνοο σχεδιασμό που έχει σαν τελικό στόχο την διατήρηση στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση όλων των Ιερών Ναών της Παροικίας, αλλά και στην  ανάδειξή τους ως στοιχεία της πολιτισμικής Κληρονομιάς του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού. Μας ενημέρωσε επίσης ότι  έχει δρομολογηθεί σε συνεργασία με την Εφορία Τεχνικών και Συντήρησης Προϊστάμενος της οποίας είναι ο κ. Στέλιος Χαλκιάς, εσωτερική και εξωτερική ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, η οποία θα ξεκινήσει την Δευτέρα  14 Μαρτίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικόδημος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εξήρε στον λόγο του τις ακάματες  προσπάθειες και την συνεχή  αρωγή της κας Σκουφαρίδου και την ευχαρίστησε από καρδιάς  όπως και όλη Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου  για την συνεχή φροντίδα και την αγάπη που επιδεικνύουν στην Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως ενθουσιασμένος με το Αρχονταρίκι υποσχέθηκε να δωρίσει ορισμένους καλόγουστους  ζωγραφικούς πίνακες  από την συλλογή του Πατριαρχείου με απεικονίσεις τοπίων, για την διακόσμηση του χώρου.

 Το φιλόξενο Αρχονταρίκι θα υποδέχεται τους πιστούς για το κέρασμα ιδιαίτερα της κρύες χειμερινές ημέρες και θα συμπληρώσει αρμονικά την καλαίσθητη συνολική εικόνα του Ιερού Ναού.

Δείτε εικόνες από την γιορτινή ημέρα

Δείτε το βίντεο με τον ΄Λόγο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικόδημου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας

Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου . Δείτε τον Αγιασμό και τα εγκαίνια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικόδημο.

Αρέσει σε %d bloggers: