Γράφει και φωτογραφίζει ο Γιάννης Μελαχροινούδης

Μετά από δύο χρόνια «κουτσουρεμένου» εορτασμού της επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, οι Πρόσκοποι Καΐρου, όπως έκαναν εδώ και 109 χρόνια, συμμετείχαν στην Δοξολογία και παρέλαση του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι, προσέφεραν ΥΠΗΡΕΣΙΑ τηρώντας την τάξη και κάνοντας χρεη ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ, λάμπρυναν με την παρουσία τους τον Κοινοτικό  Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά την Θεία Λειτουργία, η «ιστορική» Μπάντα των Προσκόπων έδωσε το σύνθημα και τον ρυθμό της παρέλασης Προσκόπων και Μαθητών της Παροικίας μας .

Μπροστά από την εξέδρα των Επισήμων παρέλασε η παρασημοφορημενη Σημαία των Προσκόπων και την ακολούθησαν Πρόσκοποι του Καΐρου με την προσκοπική τους στολή. Ακολούθησαν μαθητές από τα τρία Ελληνικά μας Σχολεία το Δημοτικό της Αχιλλοπουλείου, το Γυμνάσιο της Αμπτείου και το Λύκειο της Αμπετείου ντυμένοι με εθνικές ενδυμασίες. Οι Συμμετέχοντες  Επίσημοι, γονείς, φίλοι και πάροικοι καταχειροκρότησαν τα παιδιά του  Καΐρου το «ΑΥΡΙΟ» της Παροικίας.

Οι Πρόσκοποι είχαν την πρωτιά, δικαίως, αφού έδιναν τον ρυθμό και επιβραβεύθηκαν από όλους όχι μόνο για την εμφάνισή τους αλλά και για την πλούσια δράση που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια . Ανάμεσα  στους Προσκόπους ήταν και οι δύο Ενήλικες Εθελοντές που απέκτησαν πρόσφατα το Πτυχίου «ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» και φορούσαν με καμάρι το ξεχωριστό διακριτικό μαντήλι με τον μαίανδρο.

 Εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους παριστάμενους ο όμορφος διάκοσμος που επιμελήθηκαν οι Πρόσκοποι Καΐρου, δίνοντας έτσι ένα ακόμα πιο «Ελληνικό» χρώμα στην τόσο σημαντική γιορτή.

Αρέσει σε %d bloggers: