Με ιδιαίτερη λαμπρότερα γιορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Σούμπρα. Η ιστορική αυτή εκκλησία, άλλοτε κέντρο και σημείο αναφοράς του Ελληνισμού του Καΐρου υποδέχτηκε τους δεκάδες πάροικους που προσήλθαν με χαρά για να γιορτάσουν την μεγάλη αυτή μέρα. Την θεία Λειτουργία τέλεσε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ ενώ τους ύμνους έψαλαν ο πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ιωάννης Κούντριας και ο Αραβόφωνος ψάλτης κ. Παΐσιος Μπιτσόι.

Μπροστά από το Ιερό, τα δύο μεγάλα φοινικόφυλλα που σχημάτιζαν αψίδα κρατούσαν ενεργή σε όλους μας την μνήμη της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού στην Ιερουσαλήμ που σηματοδοτούσε επί της ουσίας την νίκη του έναντι του θανάτου μετά από την ανάσταση του Λαζάρου.

Ο λαός κράδαινε τα φοινικόφυλλα με χαρά φωνάζοντας με πίστη πλέον βιωματική «Ὡσαννὰ τῷ Υἱῷ Δαυΐδ. Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου» αναγνωρίζοντάς τον ως τον Ελευθερωτή και τον Σωτήρα της Ανθρωπότητας.

Μετά την νικηφόρα αυτή είσοδο στα Ιεροσόλημα την Κυριακή των Βαΐων τα βήματα του Χριστού θα μας οδηγήσουν νοερώς στο σταυρό του μαρτυρίου, αλλά και στην ελπίδα και την κάθαρση μέσα από την επερχόμενη Ανάσταση του.

Ο πατέρας Ιωακείμ φώτισε με τον ποιμαντικό του λόγου τα γεγονότα που συνέβησαν την Κυριακή των Βαΐων στην Ιερουσαλήμ αναδεικνύοντας τους συμβολισμούς αλλά και τα διδάγματα αυτής της ημέρας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο, παρέθεσε σε όλους τους παριστάμενους το καθιερωμένο πλούσιο γεύμα τηρώντας την γαστριμαργική παράδοση της ημέρας. Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και χαρά.

Ευχάριστη νότα της ημέρας ήταν και τα γενέθλια της κας Μαρίας Χέλμη γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου που συνέπεσαν για αυτή την χρονιά  με την Κυριακή των Βαΐων. Η κα Χέλμη έσβησε τα κεράκια της τούρτας και δέχτηκε τις ευχές και την αγάπη όλων.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ενώ την Χιακή Αδελφότητα ο κ. Λάμπρος Μπενοβίας. Παρών και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης και ο Διευθυντ΄΄ής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Βασίλης Λάγιος.

Δείτε εικόνες από την γιορτινή ημέρα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Σούμπρα

Αρέσει σε %d bloggers: