Το Πάσχα του 2022 βρίσκει την ανθρωπότητα γεμάτη προβληματισμούς και πολλές αβεβαιότητες.

Η εμφάνιση της πανδημίας στο τέλος του 2019, άλλαξε πολλά δεδομένα στην ζωή μας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Πριν ακόμα κλείσει αυτό το κεφάλαιο μια άλλη πληγή άνοιξε για την ανθρωπότητα αυτή του πολέμου στην Ουκρανία που οι συνέπειές του -εκτός των ανθρωπίνων θυμάτων που είναι και το πολυτιμότερο- θα μας ακολουθούν για πολλά χρόνια. Ο συνδυασμός πανδημίας και πολέμου υπήρξε και ιστορικά μια από τις μέγιστες συμφορές της ανθρωπότητας.

Μπορεί λοιπόν να ακούγονται όλα αυτά απαισιόδοξα κι όμως είναι αλήθεια και πολλές φορές η πικρή αλήθεια πρέπει να ακούγεται και να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Από την άλλη πλευρά όμως το Πάσχα είναι μια γιορτή ελπίδας μια γιορτή νίκης της ζωής επί του θανάτου, του Φωτός επί του σκότους, της Αλήθειας επί του ψέματος.

Είναι μια γιορτή αγάπης και κυρίως μια γιορτή ανατροπής.

Να ευχηθούμε λοιπόν το φως της Αναστάσεως και η εβδομάδα των παθών που προηγήθηκε να φωτίσει την ανθρωπότητα με σύνεση και να αναλάβουν οι ηγέτες του κόσμου, ο καθένας τις ευθύνες του, γιατί η πορεία που ξεκίνησαν είναι και αδιέξοδη και καταστροφική και να ηγηθούν της ανατροπής προς το καλύτερο.

Στα του οίκου μας τώρα… να ευχηθώ μαζί με τους συναδέλφους μου της Δ.Ε. σε όλη την παροικία ένα καλό Πάσχα γεμάτο υγεία και δύναμη για να αντέξουμε τα μικρά και τα μεγάλα που περνάμε.

Σε λίγες ημέρες μετά την Ανάσταση καλούμε την παροικία μας σε μια τακτική απολογιστική γενική συνέλευση των 18 μηνών (2020 – 1ο εξάμηνο 2021) στην οποία θα παρουσιαστούν τα πεπραγμένα μας για πρώτη φορά σε 18μηνη προβολή για να μπορέσουμε από το εξής να προσαρμόσουμε το οικονομικό έτος μας στα νέα δεδομένα του καταστατικού (Ιούλιος 21 – Ιούνιος 22) εξ ου και το υλικό που βλέπετε σήμερα στο «Νέο Φως».

Ένα άλλο σημαντικό που θα γίνει στην συνέλευση, είναι η έγκριση του εσωτερικού κανονισμού που πολλά μέλη ήδη τον έχουν λάβει ηλεκτρονικά – όπως δήλωσαν – αλλά και τον αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας. Για αυτό καλό θα είναι όσοι έχουν προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) να μας το δηλώσουν στην γενική μας συνέλευση.

Διαβάζοντας όλα αυτά θα καταλάβετε όλο τον οργανωτικό μηχανισμό της Κοινότητάς μας προσαρμοσμένο στο νέο καταστατικό.

Η προσπάθεια όλων μας να κρατάμε την κοινότητα μας δυνατή και ενωμένη δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και αυτό όμως προϋποθέτει και βασίζεται στην στήριξη όλων σας.

Καλή αντάμωση και Χριστός Ανέστη!

Αρέσει σε %d bloggers: