Σε κλίμα  χαράς και εθνικής υπερηφάνειας ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Γαριλίδης δεξιώθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου στο ιστορικό κτήριο της  Πρεσβευτικής κατοικίας στο Ζαμάλεκ του Καΐρου την Εθνική Ομάδα Σπάθης γυναικών και όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής καθώς και εκπροσώπους της Ελληνικής Παροικίας του Καΐρου.

Με την λαμπρή αυτή εκδήλωση ο Έλληνας Πρέσβης  τίμησε τις Ελληνίδες αθλήτριες Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα που έγραψαν ιστορία για την χώρα μας κατακτώντας το πολύτιμο χάλκινο μετάλλιο και την 5η θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια διοργάνωση, καθώς και όλα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Σπάθης Γυναικών (Δέσποινα Γεωργιάδου, Θεοδώρα Γκουντούρα, Μαρίνα Πάïζη, Κλαίρη Μπένου) που ανέβασαν με τις επιδόσεις τους στο «ομαδικό» την Εθνική μας στην 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο κύριος Γαριλίδης, αθλητής και ο ίδιος του επίπονου και απαιτητικού αθλήματος της ξιφασκίας συνεχάρη όλα τα μέλη της Εθνικής μας αποστολής για τις επιδόσεις τους ενώ συζήτησε και ενημερώθηκε με  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις πτυχές του παγκόσμιου πρωταθλήματος και μοιράστηκε με τους παριστάμενους και τις δικές του νεανικές αθλητικές εμπειρίες και προκλήσεις από την αγωνιστική ξιφασκία.

Τις θερμές ευχές της Ελληνικής Παροικίας για όλα και μεγαλύτερες διακρίσεις μετέφερε στην Εθνική μας Ομάδα η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ελληνίδων Κυριών Καΐρου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου η οποία συνοδευόταν στην δεξίωση από τον σύζυγό της κ. Δημήτριο Σκουφαρίδη Γραμματέα Διοικητικού Συμβουλίου της Al Ahli Bank of Kuwait- Egypt, καθώς και από τον Ταμία του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Άγγελο Αθανασούλη.Στην δεξίωση παρέστησαν επίσης ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αθανάσιος Δελενίκας , οι αθλήτριες: κ.κ.Δέσποινα Γεωργιάδου, Θεοδώρα Γκουντούρα, Μαρίνα Παϊζη, Κλαίρη Μπένου, ο προπονητής κ. Χρήστος Σαϊνης και ο κ. Ηλίας Δ. Γαλάνης Γενικός Σύμβουλος Επικοινωνίας Β της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο.

(Εικόνες από το Γραφείο Τύπου της Ελλήνικης Πρεσβείας στην Αίγυπτο)

Αρέσει σε %d bloggers: