Ένα ελπιδοφόρο και πολλά υποσχόμενο ναυτικό εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκίνησε απο την Ελλάδα για τους 148 Δόκιμους Υπαξιωματικούς της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν.) που επιβιβάστηκαν την Δευτέρα 25 Ιουλίου μαζί με τους συνοδούς αξιωματικούς της Σχολής από την Ναυτική βάση του Σκαραμαγκά στο Αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ».

Σκοπός των ιδιαιτέρως σημαντικών αυτών ταξιδιών  είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Δόκιμους Υπαξιωματικούς, καθώς επίσης η επίδειξη Σημαίας και προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.

Πρώτος σταθμός του εκπαιδευτικού πλου το λιμάνι της Αλεξάνδρειας όπου την Πέμπτη 28 Ιουλίου κατέπλευσε το πολεμικό μας πλοίο, με τον Κυβερνήτη τουΑντιπλοίαρχο Γεώργιο Μαντζούρη Π.Ν. να γίνεται δεκτός σε επίσημη συνάντηση υποδοχής από τον Διοικητή της Ναυτικής Βάσης της Αλεξανδρείας καθώς και από τον Κυβερνήτη της πόλης  κ. Μοχάμεντ Ελ Σερίφ. Παρών στην συνάντηση και ο Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Βαρουξής Π.Νπου αποτελεί στην Αλεξάνδρεια τον σύνδεσμο μεταξύ του Ελληνικού και του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού

Το απόγευμα της ίδια ημέρας στο κατάστρωμα του Αρματαγωγού παρατέθηκε δεξίωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Γαριλίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, οι Πρόξενοι της Λιβύης και της Ιταλίας στην Αλεξάνδρεια καθώς και Αξιωματικοί του Αιγυπτιακού Ναυτικού.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο Κυβερνήτης του Αρματαγωγού «ΙΚΑΡΙΑ»  κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Ναύτη στην Μανσέια ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε με αντιπροσωπεία  Δοκίμων Υπαξιωματικών το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  όπου έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πηλουσίου και Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Νάρκισσο.

Πλούσιο και γεμάτο εναλλαγές το πρόγραμμα των Δοκίμων Υπαξιωματικών, των μελών του πληρώματος του Αρματαγωγού και των συνοδών Αξιωματικών τους. Κατά την παραμονή τους στην χώρα του Νείλου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να θαυμάσουν  την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το Πατριαρχείο, αλλά και το Αιγυπτιακό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και τις εντυπωσιακές Πυραμίδες στην Γκίζα.

Το Ελληνικό πολεμικό πλοίο απέπλευσε το πρωί του Σαββάτου 30 Ιούλιου από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό του ταξίδι. Επόμενος σταθμός το λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο.

Δείτε εικόνες από την παραμονή του πλοίου στην Αίγυπτο (φωτ. Πολεμικό Ναυτικό)

Αρέσει σε %d bloggers: