6ο Διεθνές Φόρουμ Τεχνών Α.Μ.Ε.Α με Ελληνική συμμετοχή
15/09/2022
Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις των Προσκόπων Καΐρου- Ευεργεσία και Πρόσκοποι
16/09/2022
Show all

Συμμετοχή των Ελληνόγλωσσων Σχολείων του Καΐρου στην 7η Ολυμπιάδα του Ελληνισμού και της Ελληνικής Γλώσσας στο Βουκουρέστι

Γράφει ο Γιώργος Ρεκτσίνης

Η 7η Ολυμπιάδα του Ελληνισμού και της Ελληνικής Γλώσσας  η οποία διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022 ήταν μια πολύ σημαντική και ουσιαστική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 54 μαθητές από 13 χώρες, οι οποίοι έδειξαν μέσω της Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας ότι μπορούν να αγωνιστούν για έναν καλύτερο κόσμο.

Το πρόγραμμα της Ολυμπιάδας πέραν του διαγωνιστικού σκέλους, που ήταν κοπιώδες, αλλά απολαυστικό για όλους τους συμμετέχοντες, περιλάμβανε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις σε χαρακτηριστικά τοπωνύμια του Βουκουρεστίου, αλλά και «Ελληνικές βραδιές» με συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών και χορευτών σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής.

Η  Ολυμπιάδα του Ελληνισμού  ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Βουλευτή των Ελλήνων της Ρουμανίας  Dr Ζ. Ζησοπούλου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων Ρουμανίας.

 Η 7η Ολυμπιάδα έγινε  υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Παιδείας της Ρουμανίας και της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας.

Την άψογη διοργάνωση και τον συντονισμό της 7ης Ολυμπιάδας ανέλαβε η κα. Σόνια Ενάκε, Διευθύντρια Γραφείου του κ. Βουλευτή Ελλήνων Ρουμανίας κου Ζησόπουλου και Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας.

Σε αυτή την τόσο λαμπρή διοργάνωση ήταν τιμή μου που τα δυο μου παιδιά εκπροσώπησαν το Κάιρο, η Χριστίνα Ρεκτσίνη την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου σε επίπεδο Β2 και ο Αντώνης Ρεκτσίνης την Αχχιλοπούλειο Σχολή Καΐρου σε επίπεδο Β1.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ολυμπιάδας συμμετείχε η Αίγυπτος κάνοντας έντονη την παρουσία της εκπροσωπούμενη από τους δύο μαθητές οι οποίοι έλαβαν πολύ καλή θέση στην τελική κλίμακα αξιολόγησης, αν και είχαν μπροστά τους πολύ μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας.

Είμαστε περήφανοι ως γονείς του Αντώνη και της Χριστίνας που τα παιδιά μας έζησαν μοναδικές στιγμές σε αυτή την Ολυμπιάδα γνωρίζοντας άλλα παιδιά από διάφορες χώρες, κάνοντας νέους φίλους αλλά κυρίως κατάφεραν να διαγωνιστούν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο προάγοντας την σκέψη τους σε υψηλότερο επίπεδο.

Προσωπική μου εκτίμηση θα ήταν να συνεχίσουν να διοργανώνονται παρόμοιες εκδηλώσεις και να συμμετέχουν μαθητές από όλα τα σχολεία της Αιγύπτου αποδεικνύοντας  ότι η καρδιά του Ελληνισμού της Ομογένειας της Αιγύπτου συνεχίζει να χτυπά δυνατά.

Δείτε εικόνες από τις ημέρες της Ολυμπιάδας(φωτ. Γιώργος Ρεκτσίνης)

Αρέσει σε %d bloggers: