Η Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, ήταν μια καθοριστική ημέρα για την Κοινότητά μας.

Η ομάδα των 9 απερχόμενων μελών της Δ.Ε. και μαζί τους ένας νέος υποψήφιος ζήτησαν την άποψη της παροικίας για να σχηματίσουν την νέα Δ.Ε. της Ε.Κ.Κ. που θα παραμείνει στην ηγεσία της παροικίας μέχρι σχεδόν τον Οκτώβρη του 2026.

Η παροικία απάντησε με σαφήνεια πως επιθυμεί στην δύσκολη περίοδο που όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει προκλήσεις, να συνεχίσουν οι 9 παλαιοί το έργο τους.

Η σημασία όμως των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων εμπεριέχει και ένα δεύτερο σαφές μήνυμα, δεδομένης της αλλαγής του τρόπου της ψηφοφορίας.

Η μη υποχρεωτική ψήφιση αριθμού ατόμων ίσων με τις  θέσεις στην Δ.Ε. –όπως ίσχυε παλιά- έδωσε στους πάροικους την ευκαιρία να επιλέξουν ελεύθερα, χωρίς να υποχρεωθούν να ψηφίσουν υποψηφίους μόνο και μόνο για να μην ακυρωθεί το ψηφοδέλτιό τους. Με τον τρόπο αυτόν μπόρεσαν να  στείλουν μηνύματα και στον καθένα από εμάς.

Μετά λοιπόν από 28 χρόνια μέλος της Δ.Ε. εκ των οποίων 21 χρόνια Πρόεδρος, περίμενα πως η φθορά θα ήταν αναμενόμενη και αποδεκτή! Το μήνυμα όμως που έλαβα με εξέπληξε!

Οι πάροικοι που με ψήφισαν ήταν περισσότεροι από τότε που ανέλαβα Πρόεδρος σε απόλυτο αριθμό -106 τότε και 153 σήμερα – σε δε ποσοστό σχεδόν 75% των ψηφισάντων και στις δύο φορές!

Είναι μια παροικιακή στήριξη που πραγματικά με συγκίνησε!

Οι μέρες απέδειξαν τελικά πως ο κόσμος μπορεί να δείχνει πως αδιαφορεί για τα κοινά, όμως η χθεσινή παρουσία του 90% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δεν αφήνει περιθώρια να πιστεύουμε αυτό!

Για αυτό… σας προσκαλώ να δηλώστε συμμετοχή στις εφορείες που σας ενδιαφέρουν εντός των επόμενων ημερών όπως θα ανακοινώσουμε στα μέσα επικοινωνίας της Ε.Κ.Κ, αλλά και όσοι πάροικοι έχουν αλλάξει ιδιότητα σε αρωγά να ζητήσουν την επανεξέταση της περίπτωσής τους εξαλείφοντας τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, καθώς δεν περισσεύει κανείς. 

Αγαπητοί πάροικοι

Τα λόγια είναι φτωχά για να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη σας και την αγάπη σας, και σας μεταφέρω το ίδιο συναίσθημα από τους συναδέλφους μου.

Να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη και με όραμα την πορεία μας στην Ε.Κ.Κ. προσφέροντας ότι καλύτερο μπορούμε, καθώς η τιμή που μας κάνατε μας φορτώνει και με τεράστια ευθύνη που με την βοήθεια του Θεού και όλων εσάς ευελπιστούμε να φέρουμε εις πέρας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Χ. Θ. Καβαλής

Αρέσει σε %d bloggers: