Εν μέσω κρίσης και με τη στήριξη αγαπητών του φίλων ο καταξιωμένος ιστορικός του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού Νίκος Νικηταρίδης κυκλοφόρησε το 39ο βιβλίο του με τίτλο ¨Το Ελληνικό Κάιρο¨.

Το βιβλίο στις 350 σελίδες του πραγματεύεται τη ζωή σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας των Ελλήνων του Καΐρου, οι οποίοι επέδειξαν – και τηρουμένων των αναλογιών συνεχίζουν να επιδεικνύουν – αξιόλογη δράση σε σχεδόν δύο αιώνες παρουσίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, πλάι στο φίλο αιγυπτιακό λαό.

Αναλυτικότερα, την ιστορική πορεία αυτών των Ελλήνων του Καΐρου – συν εκείνων της Ηλιουπόλεως, του Ζεϊτούν και του Χελουάν που σήμερα ανήκουν πλέον στον ίδιο αστικό ιστό – παρακολουθεί το πόνημα αυτό, καταγράφοντας κοινότητες, σωματεία και σχολεία, δράσεις και πράξεις μιας μεγάλης και σημαντικής παροικίας της Αιγύπτου και του Απόδημου Ελληνισμού εν γένει, που συνεχίζει απρόσκοπτα έως τις μέρες μας την πορεία της στον πανδαμάτορα χρόνο υπό τη σκιά των Πυραμίδων.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από τη γνωστή δημοσιογράφο και ιστορική ερευνήτρια Μαρία Αδαμαντίδου στο φιλόξενο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (3ης Σεπτεμβρίου 56) – σε συνεργασία Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου & Σ.Α.Ε. ,την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00.  Την ίδια μέρα θα διατίθενται και τα βιβλία, μαζί με άλλα του συγγραφέα, ο οποίος και θα τα υπογράφει.

Αρέσει σε %d bloggers: