Η Αναστασία Ρεκτσίνη στην χρυσή κορυφή της Ρυθμικής Γυμναστικής
19/11/2022
Αναζητήστε και διαβάστε το ΝΕΟ ΦΩΣ που κυκλοφορεί σήμερα 21.11.2022
21/11/2022
Show all

«Μέδουσα 12» Μήνυμα πυγμής, και ειρήνης με πολλούς αποδέκτες στέλνουν Ελλάδα και Αίγυπτος με κοινή στρατιωτική άσκηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται έως τις 25 Νοεμβρίου η μεγάλη διακλαδική στρατιωτική άσκηση στην ευρήτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας με την κωδική  ονομασία «Μέδουσα 12» μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου. Στην άσκηση συμμετέχουν ενεργά η Κύπρος, καθώς  και η Σαουδική Αραβία.

Έτοιμη να πετρώσει τους αντιπάλους της όπως η μυθική «Μεδουσα» η Ελλάδα προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα συσφίγγοντας τις αμυντικές της συμμαχίες σε πολιτικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο με Αίγυπτο και Κύπρο.

Με την διενέργεια ασκήσεων μεγάλου βεληνεκούς με πολλούς συμμετέχοντες και διεθνείς παρατηρητές η χώρα μας στέλνει σαφές μήνυμα προς την Τουρκική προκλητικότητα, ότι είναι έτοιμη και ανυποχώρητη για πάν ενδεχόμενο, αποτελώντας όμως παράλληλα με τους συμμάχους της και πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Στο επιχειρησιακό σκέλος της άσκησης οι ένοπλές δυνάμεις Ελλάδας και Αιγύπτου θα κληθούν επί της ουσίας να προσομοιώσουν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά κατά μόνας ή  σε συμμαχικούς σχηματισμούς σε περιβάλλον ακραίων πολεμικών σεναρίων με πολλαπλές απειλές από διάφορα αντικρουόμενα  μέτωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών κατά την οποία οι προσκεκλημένοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιχειρησιακά σενάρια, μεταξύ των οποίων άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερα, καταρρίχηση με την μέθοδο fast rope, νηοψία και αναρρίχηση σε πολεμικό πλοίο, αμφίβιες επιχειρήσεις στην ακτή “El Omayed”, καθώς και εικονικές αεροπορικές προσβολές από μαχητικά αεροσκάφη.

Στην «Μέδουσα 12»  έχουν  προσκληθεί να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους παρατηρητές η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κονγκό, το Μαρόκο, το Μπαχρέιν, η Ρουμανία και η Σερβία.

Αρέσει σε %d bloggers: