Το Ελληνικό Νοσοκομείου του Καΐρου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μια συνεχή και προοδευτική αναδημιουργία και ανακαίνιση όλων των χώρων του. Όπως είχαμε αναφερθεί στο εκτενές αφιέρωμα του Νέου Φωτός, η συνεχής ανακαίνιση των  εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων, η προμήθεια νέων και υπερσύγχρονων μηχανημάτων, αλλά και η στελέχωση του με ικανό και επαρκές προσωπικό, έχουν αναδείξει την αξία και την παλιά αίγλη του Ελληνικού Νοσοκομείου κατατάσσοντάς το ως ένα από τα πλέον σύγχρονα θεραπευτήρια της Αιγυπτιακής μεγαλούπολης.

Η Εφορεία του Ελληνικού Νοσοκομείου και συγκεκριμένα ο Ταμίας της Ε.Κ.Κ.  κ. Αντώνης Ιορδανίδης   σε συνεργασία αυτή την φορά με την δραστήρια Αντιπρόεδρο κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου από τη Εφορεία Ναών  και με την καθοριστική αρωγή του Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Σαμουήλ Λουίς, τον οποίον η Ελληνική Κοινότητα ευχαριστεί από καρδιάς,  αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για την ανακαίνιση του Ιερού Κοινοτικού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου.

Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  περιέλαβαν την αποκατάσταση των φθορών στο εσωτερικό της εκκλησίας, την αντικατάσταση μέρους της κεραμοσκεπής και τον εξωτερικό και εσωτερικό  καλλωπισμό της εκκλησίας με επανασοβάτισμα προβληματικών επιφανειών και τέλος το  βάψιμο όλου του Ναού.

Ο Ιερός Κοινοτικός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στο Ελληνικό Νοσοκομείου του Καΐρου θα είναι έτοιμος για την εθιμοτυπική επίσκεψη του Μακαριώτατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’ την παραμονή των Χριστουγέννων στο Γηροκομείο.

Δείτε εικόνες απο τις εργασίες της ανακαινήσεως (επιμέλεια εικόνων Αγγέλα Χαραλαμποπούλου)

Δείτε τον Ιερό Ναό στην τελική του φάση σήμερα (επιμέλεια εικόνων Αγγέλα Χαραλαμποπούλου)

Αρέσει σε %d bloggers: