Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και έναν ενεργό δίαυλο αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης με τις Ελληνικές Κοινότητες του Καΐρου και της Αλεξανδρείας.

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίου Τύπου που δημοσίευσε με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας για το καλό της νέας χρονιάς. Ως ΝΕΟ ΦΩΣ και ekkairo.org ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του σημαντικού αυτού Αιγυπτιώτικου Συνδέσμου υγεία και ευτυχία σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

“Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων για το 2023.

Το ραντεβού δόθηκε στο πάντα φιλόξενο εντευκτήριό μας, το οποίο «πλημμύρισε» από τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, ενώ με την παρουσία τους μεταξύ άλλων μας τίμησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδας κ. Εμμανουήλ,εκπροσωπώντας το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Όμαρ Άμερ Γιούσεφ, ο κ. Δημήτρης Κάβουρας, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννη Χρυσουλάκη και εκπρόσωποι από τις Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας και από όλα τα σωματεία Αιγυπτιωτών εν Ελλάδι.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης ανέλαβε αρχικά να καλωσορίσει τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και αφού ευχήθηκε «Καλή και δημιουργική χρονιά», σημείωσε την ιδιαιτερότητα της νέας χρονιάς λέγοντας πως «το 2023 είναι ένα σημαδιακό έτος για τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυσή του. Ενενήντα χρόνια πολύτιμης προσφοράς στον Αιγυπτιωτισμό, αλλά συγχρόνως και στην κοινωνία μας, καθώς η ποικιλόμορφη δράση του Συνδέσμου μας ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός σωματείου.Το όνομα του Συνδέσμου μας ακούγεται όλο και περισσότερο και η δράση και η ιστορία του γίνονται ολοένα και πιο γνωστές», ενώ υπενθύμισε πως η δύναμη του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων «πηγάζει από τα μέλη και τους φίλους του».

Ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Όμαρ Άμερ Γιούσεφ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την παρουσία του στην εκδήλωση τονίζοντας μεταξύ άλλων «είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Έχουμε άριστη συνεργασία και συνεχίζουμε την παράδοση και τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας. Η σχέση που έχουμε αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αυτών των ισχυρών δεσμών. Θα είμαι πάντα δίπλα σας και εκ μέρους της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, ήθελα να σας θυμίσω πως η πόρτα της Αιγύπτου είναι πάντα ανοιχτή για εσάς».

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της Γενικής Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Βίλλυς Πολίτη – Ζουέ, του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Δημήτρη Κάβουρα, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδας κ. Εμμανουήλ πριν τελέσει το μυστήριο μάς μετέφερε τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β΄ και του Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη.

Μετά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, όλοι μαζί και με μία φωνή τραγουδήσαμε τα Κάλαντα, ενώ ο κ. Τάκης Σφακιανόπουλος φρόντισε με τις υπέροχες μουσικές του να μας ανεβάσει και άλλο την διάθεση και το ραντεβού μας ανανεώθηκε για τις επόμενες εκδηλώσεις.

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, το ζαχαροπλαστείο Mike Patisserie των συμπατριωτών μας κ.κ. Γ. & Τ. Διαμαντάκη για την προσφορά της βασιλόπιτας, τις αδελφές Λεονταράκη και το κοσμηματοπωλείο τους, το ζεύγος Βίλλυ και Βασίλη Ζουέ και την Ειρήνη Μιχαηλίδου για την προσφορά των φλουριών και να ευχηθεί σε όλους σας καλή και δημιουργική χρονιά.”

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα!

Δείτε τον χαιρετισμό της Γενικής Γραμματέως της Ε.Κ.Κ. κας Βίλλυς Πολίτη Ζουέ

Δείτε εικόνες από την κοπή της Πίτας

Φωτογραφίες: Στέλιος Κυρίτσης

Βίντεο : Βασίλης Ζουές

Αρέσει σε %d bloggers: