Ιχνηλατώντας το ποιητικό σύμπαν της Καρέλ Χόμση
02/02/2023
Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο: Έκδοση νέου πιστοποιητικού “εν ζωή”
02/02/2023
Show all

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου τιμά την μνήμη όλων των εκπαιδευτικών που δίδαξαν στα Ελληνικά Σχολεία της Παροικίας μας

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου συνεδρίασε η Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου με σκοπό να εξεταστούν όλα τα τρέχοντα και «ανοιχτά» θέματα της παροικίας και να παρθούν αποφάσεις για την  άμεση διευθέτησή τους.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η πρόταση του Προέδρου κ. Χρήστου Καβαλή, η οποία και απέσπασε την θετική ψήφο όλων των μελών της Επιτροπής και αφορούσε την απότιση φόρου τιμής σε όλους τους μεταστάντες εκπαιδευτικούς από ιδρύσεως των Ελληνικών σχολείων της Παροικίας.

Ο κ. Καβαλής ανέφερε ότι είναι υποχρέωση καρδιάς να τιμήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που μας έμαθαν γράμματα και προσέφεραν τα μέγιστα στα νάματα της Παιδείας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην διατήρηση της γλώσσας, των εθίμων και των παραδόσεων την πατρίδας μας.

Την τιμητική αυτή ημέρα η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου θα πραγματοποιεί επιμνημόσυνη δέηση κατά τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών αρχής γενομένης από το 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγνώριση του ρόλου και του έργου των εκπαιδευτικών από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου έρχεται να προστεθεί στην ημέρα των Ευεργετών της Κοινότητας που κάθε χρόνο  τιμώνται  την δεύτερη Κυριακή των Νηστειών.

Αρέσει σε %d bloggers: