Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο των Ελληνικών Σχολείων της Ηλιούπολης του Καΐρου η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας, για να ξεκινήσει μια ακόμα νέα χρονιά με μια ευχή και μια ελπίδα. Η μέρα γιορτινή, ηλιόλουστη και ευχάριστη με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και με τους εκπρόσωπους της Ε.Κ.Κ.  να είναι παρόντες ως μια ζεστή αγκαλιά γύρω από όλα τα παιδιά των σχολείων.   

Ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Στέφανος ευλόγησε την Βασιλόπιτα με την αρωγή του Πρωτοψάλτη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και στην συνέχεια τα χέρια όλων έγιναν ένα, και ως μια συμβολική κίνηση ενότητας σταύρωσαν μαζί την Βασιλόπιτα. Απευθυνόμενος στα παιδιά και στους μεγάλους ο π. Στέφανος  ευχήθηκε από καρδιάς «η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, χαρούμενη και ειρηνική αποφεύγοντας τα λάθη που κάναμε όλοι μας την προηγούμενη χρονιά. Εμείς θα είμαστε όλοι στο πλευρό σας να σας καμαρώνουμε και να προσευχόμαστε για εσάς, για να έχετε μια καλή πρόοδο με ότι καταπιαστείτε στην ζωή σας». Μετέφερε επίσης τις εγκάρδιες ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Νικοδήμου.

Τις ευχές της για την νέα χρονιά έδωσε στην συνέχεια η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ, η οποία μετέφερε και τις ευχές και την σκέψη του Προέδρου της Ε.Κ.Κ. κ. Χρήστου Καβαλή. Χαιρετισμό απεύθυναν στην συνέχεια η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μπέτα Σωτηρία, η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Αμπέτ και εκπρόσωπος της Αμπετείου κα Ελένη Μαγκανά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Λεωνίδας Φοντριέ, ο Διευθυντής της Αμπετείου Σχολής  κ. Γιώργος Κοκορέλης και τέλος ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Βασίλης Λάγιος.

Αξιζει να σημειωθεί ότι αυτή την χρονιά δεν κόπηκε μόνο μια Βασιλόπιτα για όλους, αλλά σε κάθε τάξη δάσκαλοι και μαθητές έκοψαν την δική τους.

Πανδαιμόνιο επικράτησε γύρω από τις δασκάλες με τα παιδιά του Δημοτικού να αδημονούν για να μάθουν ποιος θα ήταν ο τυχερός της χρονιάς. Κλάματα και στεναχώριες από κάποιους χαμένους μικρούς μπόμπιρες, αλλά και ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για ένα ακόμα μάθημα ζωής με τις δασκάλες να προτρέπουν τους νικητές να μοιραστούν την χαρά τους κρατώντας όλοι από κοινού το νόμισμα ως ισάξιοι νικητές.

Γιατί αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία τους έλεγαν δεν είναι ποιος θα είναι ο τυχερός της τάξης, αλλά αν όλοι μαζί θα νιώσουν την χαρά του μοιράσματος. Όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην ευγενική προτροπή και ένωσαν και αυτοί με την σειρά τους τα δικά τους χέρια γύρω από το κοινό πλέον και τυχερό νόμισμα. Όλοι για έναν και ένας για όλους λοιπόν.

Στην πίτα που κόψανε και οι υπάλληλοι των σχολείων, η τυχερή της χρονιάς  ήταν η Οικονομική διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κα Κωνσταντίνα Γεδεών.

Η γιορτινή ημέρα έφτασε στο τέλος της με το πλούσιο κέρασμα που απόλαυσαν όλοι στο γραφείο του Διευθυντή της Αχιλλοπουλείου Σχολής.  

Αρέσει σε %d bloggers: