Την λένε Σοφία Άσρα. Είναι κόρη της κας Χριστίνας Νάσρι και είναι επτά ετών μόνο. Μέσα όμως σε αυτά τα  επτά της χρόνια, στον όμορφο κόσμο της παιδικής της ζωής , κατάφερε να κρεμάσει στο στήθος της  με αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά, αλλά και με πολλή αγάπη για την ενόργανη γυμναστική τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, με το τελευταίο να το κατακτά  στις  6 Φεβρουαρίου στο Παναιγυπτιακό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που έλαβε χώρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Madinet Nasr Club.

Η Σοφία μας, χαρούμενο και γελαστό δευτεράκι στην Αχιλλοπούλειο Σχολή, είναι μια μαθήτρια καλή. Μα πάνω από όλα είναι μια προσεκτική και ευγενική παρουσία που συγκινεί με την τρυφερή της καρδιά και με τον ανεξάρτητο και φλογερό χαρακτήρα της, τους συμμαθητές της, αλλά την δασκάλα της, την κα Λία Γκανά που μοιράστηκε μαζί μας τα γλυκά αυτά λόγια για την ξεχωριστή της μαθήτρια.

Ξεκίνησε να αθλείται από το 2018 στα τέσσερα της χρόνια και τώρα στα επτά της, είδε τους κόπους της να ανταμείβονται με τις πρωτιές της στα Παναιγυπτικά Πρωταθλήματα.

Λίγες μέρες μετά την μεγάλη της νίκη, ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείου κ. Βασίλης Λάγιος στο δεύτερο διάλλειμα του σχολείου συγκέντρωσε όλο το δημοτικό και ανακοίνωσε την μεγάλη νίκη της Σοφίας σε όλα τα παιδιά.

Τρείς φορές χειροκροτήματα δυνατά, αγκαλιές ζεστές και επευφημίες από όλους για την Σοφία. Και εκείνη με τα μάτια της γεμάτα χαρά και συγκίνηση να χάνεται μέσα στις αγκαλιές και τα φιλιά των φίλων και των δασκάλων της.

Πιστεύουμε η Σοφία είναι φτιαγμένη από την στόφα του σεμνού νικητή σαν την Αναστασία Ρεκτσίνη, και τα βήματά της θα είναι θαυμαστά. Θα τα παρακολουθούμε με περηφάνια.

Γλυκιά μας Σοφία. Ως ΝΕΟ ΦΩΣ και ekkairo.org σου ευχόμαστε από καρδιάς καλή  πρόοδο και πολλά πολλά μετάλλια, όποιου χρώματος. Μα πάνω από όλα σου ευχόμαστε να κρατήσεις ζωντανή στην καρδούλα σου την χαρά για αυτό που διάλεξες να κάνεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ωραία αυτή πληροφορία για την νίκη της Σοφίας, μας την έδωσε η φίλη του Νέου Φωτός κα Ελένη Φοντρίε, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Δείτε μερικές εικόνες που μας έστειλε η μητέρα της Σοφίας

Αρέσει σε %d bloggers: