Κάθε απόγευμα Πέμπτης η Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως γίνεται το χαρούμενο επίκεντρο της Καΐρινής Παροικίας. Το προαύλιο των Ελληνικών Σχολείων γεμίζει  με παιδιά. Ποδόσφαιρο, εντατική προπόνηση και φιλικοί αγώνες μεταξύ των αγοριών και ρυθμική γυμναστική με μπόλικη χάρη και τσαχπινιά για τα κορίτσια.

Το εστιατόριο της Στέγης γίνεται κάθε Πέμπτη το σημείο αναφοράς, αλλά και συνάντησης όλων των γονιών που περιμένοντας τα παιδιά τους εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και το ρίχνουν και αυτοί λίγο έξω.

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου η Στέγη διοργάνωσε ένα πολύ κεφάτο γλέντι με τον παλιό και αγαπητό Αιγυπτιώτη και επαγγελματία ντι-τζέι κ. Αντώνη Νικολάου, ο οποίος απογείωσε το γλέντι με τις μουσικές τους επιλογές.

Ο Χάλεντ, ο Μοχάμεντ και ο Μαχμούτ μέσα και έξω από την κουζίνα έπαιρναν τις παραγγελίες και σέρβιραν με ταχύτητα όλους με τα πεντανόστημα φαγητά. Τα παιδιά απολάμβαναν τις παρέες  και τα παιχνίδια με τις φίλους τους μέσα και έξω από την Στέγη και οι γονείς με τις δικές τους παρέες τσούγκριζαν τα ποτήρια τους και άνοιγαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις επί παντός επιστητού.

Η πίστα όμως ήταν άδεια και κανείς δεν έκανε την αρχή, εκτός από τον κ. Νικολάου που προσπαθούσε μάταια να παρακινήσει τα ζευγάρια.

Η εικόνα όμως άλλαξε όταν ακούστηκε ένα γνωστό ζεϊμπέκικο με την φωνή του Νότη Σφακιανάκη. Ο Κοινοτικός Επίτροπος  κ. Στέλιος Χαλκίας έσπασε τον πάγο ξεκινώντας επί της ουσίας το γλέντι. Χόρεψε και καταχειροκροτήθηκε, δίνοντας την σκυτάλη σε μικρούς και μεγάλους που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να χορεύουν και να τραγουδούν.

Η διαλεγμένες επιλογές του κ. Νικολάου έκαναν όλους να εναλλάσσονται στην πίστα ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Τα φώτα ενίοτε χαμήλωναν και τα μπλούζ έφερναν τα χορευτικά ζευγάρια κοντά. Τις εντυπώσεις έκλεψε και η μικρή Ρίτα, που με το μαγευτικό της τσιφτεντέλι και το σαγηνευτικό της χαμόγελο έκανε όλους μας να την χειροκροτάμε ασταμάτητα

Στο γλέντι της Στέγης είδαμε τον Αντιπρόεδρο της Ε.Κ.Κ. κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν, τους Κοινοτικούς Επιτρόπους κ.κ. Λεωνίδα Φοντριε και Στέλιο Χαλκιά, τον ΑΚ.ΑΜ της Ελλάδος στην Αίγυπτο Πλοίαρχο Μιχάλη Τσιλιγκάκη, την Διευθύντρια Οικονομικών του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνα Γεδεών τον Διευθυντή της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Βασίλη Λάγιο.

Αρέσει σε %d bloggers: