Στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο του Καΐρου κατέφτασαν λίγο μετά τις οκτώ το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουνίου οι σαράντα περίπου προσκεκλημένοι της κυρίας Δέσποινας Γιαννακοπούλου, η οποία παρέθεσε επίσημο δείπνο επ’ αφορμή της αυριανής παρουσίασης του βιβλίου της κας Μαρίας Αδαμαντιδου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΪΡΟΥ, 80 χρόνια ελληνικής εκπαίδευσης στην Αίγυπτο, 1884-1964»

Ο αρχικός χώρος που είχε επιλεγεί για τον δείπνο ήταν στο πλωτό μέρος του Ναυτικού Ομίλου. Ενώ είχαν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες προετοιμασίες για να απολαύσουν όλοι, την μαγευτική θέα του Νείλου, μια δυνατή καλοκαιρινή μπόρα λίγο πριν την άφιξη των καλεσμένων άλλαξε άρδην τα σχέδια, και οδηγηθήκαμε τελικά στον χερσαίο χώρο εκδηλώσεων του Ομίλου.

Το μενού κινήθηκε σε εύγεστες επιλογές θαλασσινών με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν την ροή των γεύσεων σε ένα δείπνο υψηλών προδιαγραφών.

Ήταν μια χαρούμενη εκδήλωσή στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο. Ένα πρώτο αντάμωμα στο Κάιρο, μετά από τόσα χρόνια των μαθητριών του Αχιλλοπούλειου Παρθεναγωγείου, που ανέσυρε αναμνήσεις πολλές, αλλά και μια τρυφερή και αδιόρατη συγκίνηση στις καρδιές όλων για την λαμπερή πορεία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στο Κάιρο. Η κα Αικατερίνη Μπελεφάντη-Σοφιανού, η κα Δέσποινα Γιαννακοπούλου, η κα Εύη Βλαζάκη και οι κυρία Μαρία Αδαμαντίδου μοιράζονταν με τους παρηστάμενους τις εμπειρίες τους από τα σχολικά τους χρόνια στο παλιό Αχιλλοπούλειο της πλατείας Ταχρίρ, αναζητώντας από τους Αιγυπτιώτες του τραπεζιού την ανατροφοδότηση στο σήμερα, της μεγάλης αυτής Σχολής της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου. Το ζωηρό ενδιαφέρον των συζητήσεων κινήθηκε επίσης και στις υψηλές προσδοκίες και την χαρά  όλων για την παρουσίαση του βιβλίου της κας Αδαμαντίδου, αλλά και για την επικείμενη μοναδική συναυλία της κας Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Στο δείπνο παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Στέφανος, ο Κοινοτικός Επίτροπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Ρούσσος, η Σύμβουλος Πρεσβείας κα Μαρία Κεχρή, ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της Ελληνικής Πρεσβεία κ. Γιάννης Μελαχροινούδης, ο κ. Ηλίας Γαλάνης Σύμβουλος Δημόσιας Διπλωματίας, η αναπληρώτρια συντονίστρια εκπαίδευσης κα Μπέτα Σωτηρία, ο κ. Χρίστος Παπαδόπουλος Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου και η κα. Κωνσταντίνα Γεδεών Οικονομική Διευθύντρια του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, ο κ. Μιχάλης Μπίσκος Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου , η Ελληνίδα στιχουργός κα Λίνα Νικολακοπούλου.

Δείτε εικόνες απο το δείπνο που παρέθεσε η κα Γιαννακοπούλου στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο

Αρέσει σε %d bloggers: