Κάθε χρόνο οι μαθητές της τελευταίας τάξης της Αμπετείου οργανώνουν ένα πάρτυ, τα έσοδα του οποίου προορίζονται για να ενισχύσουν οικονομικά την σχολική τους εκδρομή. Βέβαια όπως όλοι καταλαβαίνουμε, αυτό είναι μόνο η αφορμή, γιατί η ουσία κρύβεται στην ανάγκη για γλέντι, χορό και σε ένα ακόμα αντάμωμα των μικρών και των μεγάλων της Παροικίας μας.

Στην Ελληνική μας Στέγη στην Ηλιούπουλη στήθηκε λοιπόν για φέτος αυτό το τρικούβερτο γλέντι και ήμασταν όλοι καλεσμένοι από τα τρομερά παιδιά της Γ Λυκείου.

Η ατμόσφαιρα της Στέγης γνωστή και το κέφι απολυτός εγγυημένο σε όποιο πάρτυ και αν οργανώσει. Πόσο μάλλον τώρα που η νεανική ορμή και η φρεσκάδα των τελειόφοιτων της Αμπετείου πήρε τα ηνία και απογείωσε στην κυριολεξία την βραδιά.

Δυνατή μουσική, φωτορυθμικά, και τραγούδια Ελληνικά και Αραβικά  που ξεσήκωναν χορευτικά ξεσπάσματα άλλοτε από τους μαθητές, και άλλοτε από τους μεγάλους. Η πίστα υπάκουγε για ώρες στις ανάγκες και στις επιθυμίες όλων.

Άλλοτε μεριάζαμε και χαμηλώναμε, σχηματίζοντας έναν κύκλο για να δώσουμε χώρο στον «έναν» να εκφράσει το ντέρτι του και να απλώσει την ψυχή του με ένα ζεϊμπέκικο και όλοι εμείς χειροκροτούσαμε, κρατώντας τον ρυθμό της δικής του ανάγκης.

Άλλοτε όλοι μαζί στριφογυρίζαμε στην πίστα, αλλάζοντας παρτενέρ, χορεύοντας και τραγουδώντας με όση δύναμη είχαν τα πνευμόνια μας όλα τα τραγούδια που λες και ο ντι ντζέι ήταν μέσα στο μυαλό μας και αφουγκραζόταν την κάθε στιγμή.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των Ελληνικών μας σχολείων παρόντες στο γλέντι, χορεύανε χωρίς σταματημό με κέφι και αγάπη με αυτά τα φοβερά παιδιά. Και το απολαμβάνανε όσο δεν πάει.

Για ώρες το κέφι δεν σταμάτησε καθόλου και η πίστα δεν άδειασε παρά μόνο για πολύ λίγο όταν τα πεντανόστημα φαγητά έβγαιναν από την κουζίνα γεμίζοντας στο λεπτό όλα τα τραπέζια.

Η “Στέγη” είναι εκπαιδευμένη για σκληρή δουλεία και όλοι ξέρουν τι πρέπει να γίνει ανά πάσα στιγμή. Μπαίναμε στην κουζίνα και βλέπαμε τον «ήρεμο αναβρασμό» που συντόνιζε ο κ. Μιχάλης Γκρουνστείν, με τους δίσκους να γεμίζουν με αριστοτεχνική ταχύτητα.

Τον ρωτήσαμε για το μενού που διαλέξανε για αυτή την γιορτή και μας είπε ότι περιελάβανε ανά τέσσερα άτομα οκτώ διαφορετικά Ελληνικά φαγητά τα οποία ήταν φυσικά: η Ελληνική σαλάτα, οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, οι τηγανιτές πατάτες με την ρίγανη, ο μουσακάς, τα Σμυρνέικα σουντζουκάκια , ο γύρος κοτόπουλο με Ελληνική πίτα, τα κεφτεδάκια και η τυρόπιτα.

Στην σάλα ο κ. Ανδρέας Ρούσσος επέβλεπε την ροή της γιορτής φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια αφήνοντας όλους ευχαριστημένους, με μόνη έγνοια το κέφι της βραδιάς.

Δείτε παρακάτω μερικές εικόνες από την χαρούμενη αυτή γιορτή και ένα σύντομο βίντεο που σίγουρα θα κάνουν όλους εσάς που δεν ήρθατε στο γλέντι, να σκεφτείτε, ότι τέτοιες στιγμές είναι καλύτερα να τις ζεις όταν γίνονται, παρά να τις διαβάζεις στην ekkairo.org την επόμενη ημέρα.

Βέβαια υπάρχει πάντα και η επόμενη φορά. Η επόμενη γιορτή!

Αρέσει σε %d bloggers: