Επίσκεψη του Υπ. Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας
19/12/2023
Οι Χριστουγεννιάτικες ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’
20/12/2023
Show all

Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προξενείο μας στο Κάιρο από τους μαθητές των Ελληνικών Σχολείων (εικόνες +βίντεο)

Μια χαρούμενη και καλά οργανωμένη Χριστουγεννιάτικη εισβολή πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 20 Δεκεμβρίου στον κήπο του Ελληνικού Προξενείου στο Ζαμάλεκ του Καΐρου. Όλοι οι μαθητές των Ελληνικών μας Σχολείων επιβιβάστηκαν γύρω στις έντεκα το πρωί στα  πέντε σχολικά λεωφορεία και ξεκίνησαν από την Ηλιούπολη, για το μαγευτικό νησάκι του Νείλου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τους καθηγητές τους από την Αχιλλοπουλείο και την Αμπέτειο Σχολή.

Η διαδρομή, όπως ήταν αναμενόμενο είχε από όλα. Αστεία και γέλια, πειράγματα ό ένας στον άλλον και φυσικά το απαραίτητο κατσάδιασμα από τους εκπαιδευτικούς όταν τα όρια ξεπερνιόντουσαν από τα παιδιά.

Μετά από μία ώρα  στην κίνηση του Καΐρου, τα πέντε λεωφορεία των Σχολών μας φτάσανε στο Ζαμάλεκ. Η πόρτα του Προξενείου άνοιξε και μέσα σε λίγα λεπτά ο ολάνθιστος κήπος γέμισε από παιδικές φωνές και ζωηρά χρώματα.

Η Γενική Πρόξενος κα Δέσποινα Χασιρτζόγλου και η κα Αλεξάνδρα Μπάρκα σε άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα, κρατώντας από μια χάρτινη  κούτα  γεμάτη με εφάνταστες στέκες για τα μαλλιά, άρχιζαν τις μοιράζουν αλλάζοντας το τοπίο μονομιάς.

Όλοι, μικροί και μεγάλοι  φορέσαμε τις στέκες, και η ατμόσφαιρα  άλλαξε ανεπιστρεπτί. Ο μεγάλος πάγκος ήταν στρωμένος με χυμούς και  πολύχρωμά γλυκίσματα που τραβούσαν το μάτι και … φυσικά την όρεξή μας, αλλά η ώρα τους δεν είχε έρθει ακόμα.

Πρώτα τα κάλαντα των Χριστουγέννων, με τα μικρότερα παιδάκια στην πρώτη γραμμή να παίρνουν τα τρίγωνα  και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι να τραγουδάνε «….Χριστός γεννάται σήμερον, εν Βηθλεέμ τη πόλη, οι ουρανοί αγάλλονται, χαίρει η φύσις όλη….»  

Στην συνέχεια τα δώρα προς την οικοδέσποινα Γενική Πρόξενο. Από τους μικρούς μπόμπιρες του Νηπιαγωγείου μια κόκκινη Χριστουγεννιάτικη κάλτσα για το δέντρο, από τους μαθητές του Δημοτικού μια ζωγραφισμένη κάρτα με ευχές και χειροποίητα σοκολατάκια από τα μεγαλύτερα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. 

Και τέλος,  αφού όλοι φωτογραφήθηκαν με όλους, ο μπουφές άνοιξε και το μεγάλο τραπέζι με τα γλυκίσματα και τα φαγητά άδειασε στην κυριολεξία εν ριπή οφθαλμού. Για μία ώρα και κάτι, η  χαρούμενη εισβολή των μαθητών κράτησε τις πύλες του προξενείου κλειστές στο κοινό, χαρίζοντας σε όλους τους υπαλλήλους μια χαρούμενη ανάπαυλα.

Καθώς φεύγαμε με τα λεωφορεία της επιστροφής για την Ηλιούπολη είδαμε τον κόσμο να περιμένει με υπομονή στο πεζοδρόμιο και την ρουτίνα να παίρνει σιγά σιγά την θέση της στο πρόγραμμα μιας ακόμα εργάσιμης ημέρας για το Προξενείο μας στο Κάιρο.

Μια μικρή γεύση από την γιορτινή ημέρα

Αρέσει σε %d bloggers: