H Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Αχιλλοπούλειο Σχολή του Καΐρου (εικόνες+βίντεο)
22/12/2023
Πατριαρχική Χριστουγεννιάτικη θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο του Καΐρου
25/12/2023
Show all

Τα κάλαντα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας από τους Προσκόπους του Καΐρου και η επίσκεψη αγάπης στο Ελληνικό Γηροκομείο (εικόνες+βίντεο)

Παραμονή των Χριστουγέννων για τους Καϊρινούς Προσκόπους σημαίνει κάλαντα και πάλι κάλαντα. Το πρώτο σημείο συνάντησής τους την γιορτινή ημέρα της παραμονής, ήταν στις οκτώ και μισή το πρωί στα Ελληνικά Σχολεία στην Ηλιούπολη.
Επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και κατευθύνθηκαν στο Προσκοπείο, όπου τους περίμεναν και οι υπόλοιποι Πρόσκοποι και οι βαθμοφόροι του Συστήματος. Η γιορτινή ημέρα ξεκίνησε για τους Προσκόπους του Καΐρου στον Άγιο Νικόλαο στο Χαμζάουι, όπου η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος τους περίμενε με ανυπομονησία και χαρά στην αίθουσα του Θρόνου.
Έφτασαν γύρω στις 10 το πρωί συνοδευόμενοι από τον Περιφεριακό Έφορο Αποδήμων και Κοινοτικό Επίτροπο της Ε.Κ.Κ. κ. Ανδρέα Γιόσρι και τους βαθμοφόρους του Συστήματος: κ. Γιώργο Αντωνίου, κα Έντζι Χάλεντ, κα Ναταλί Σαΐντ, κα Όλγα Καλατζή και την Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης κα Κωνσταντίνα Γεδεών.
Ένα δύο τρία … πάμε είπε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης και οι Πρόσκοποι με τα τριγωνάκια τους ανα χείρας ξεκίνησαν τα κάλαντα γεμάτοι χαρά και ζωντάνια «Καλήν εσπέραν άρχοντες αν είναι ορισμός σας, Χριστού τη Θεία γέννηση να μπω στ’ αρχοντικό σας. Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλη, οι ουρανοί αγάλλονται χαίρε η φύσις όλη…»


Κατενθουσιασμένος από την γιορτινή ατμόσφαιρα ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στους Προσκόπους καλά Χριστούγεννα με αγάπη δίνοντάς τους την ευχή και την ευλογία του ενώ μοιράστηκε μαζί με τα παιδιά μια όμορφη ιστορία που έζησε πρόσφατα στο ιεροποστολικό του ταξίδι στην Αφρική.
Τους έδωσε επίσης από ένα συμβολικό δώρο λόγω της ημέρας και τους κέρασε χυμούς και γλυκίσματα.
Αφού απόλαυσαν το κέρασμα και φωτογραφήθηκαν αναμνηστικά ξεκίνησαν όλοι μαζί για τον δεύτερο σταθμό της γιορτινής ημέρας που ήταν η επίσκεψη αγάπης στους τρόφιμους του Γηροκομείου.  

 
Στην υποδοχή του Πατριάρχη Θεόδωρου, στον χώρο του Νοσοκομείου ήταν ο Ταμίας της Ε.Κ.Κ. και Προϊστάμενος του Νοσοκομείου κ. Αντώνης Ιορδανίδης, ο Προϊστάμενος της Εφορίας Πρόνοιας της Ε.Κ.Κ. και Περιφεριακός Έφορος Προσκόπων κ. Ανδρέας Γιόσρι όπως επίσης ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Δρ. Σαμουήλ Λουίς, η Διευθύντρια του Γηροκομείου κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου, η Υποδιευθύντρια κα Μάχα ελ Ουακίλ και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μοχάμεντ Ναγκίπ.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Μακαριώτατου Πατριάρχη, όπως κάθε χρόνο ήταν το παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου άναψε το κερί της προσωπικής του προσευχής και έψαλε με ταπείνωση στην μνήμη του Αγίου.
Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο Γηροκομείο της Ελληνικής Κοινότητας όπου συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Παρθένιο, τους Προσκόπους του Καΐρου και το Διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου και του Γηροκομείου συνομίλησε με τους τρόφιμους, ανταλλάσσοντας ευχές και λόγια αγάπης για τις γιορτινές ημέρες.
Ο Μακαριώτατος εντυπωσιασμένος από τις εργασίες της ολικής ανακατασκευής που επιτελούνται στο Ελληνικό Γηροκομείο επισκέφτηκε το εργοτάξιο και εξέφρασε στον κ. Ιορδανίδη την ειλικρινή του χαρά για την θαυμαστή όπως είπε εξέλιξη την οποία διαπιστώνει χρόνο με το χρόνο στο Ελληνικό Νοσοκομείο.


Ο Σεβασβιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος έδωσε στην συνέχεια σε όλους τους τρόφιμους, αφού τους επισκέφτηκε στα δωμάτιά τους, από ένα κουτί με γλυκά μαζί με ένα δώρο για το καλό των εορτών.
Οι Πρόσκοποι του Καΐρου πήραν την σκυτάλη και τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων για ακόμα μια φορά στους ηλικιωμένους που είχαν συγκεντρωθεί στο καθιστικό σκορπίζοντας με χαρά το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο πνεύμα.
Η εορταστική ημέρα στο Γηροκομείο έφτασε στο τέλος της και όλοι απόλαυσαν τα κεράσματα που είχαν επιμεληθεί οι κυρίες Χαραλαμποπούλου και Ελ Ουακίλ.

Δείτε εικόνες από την επίσκεψη στο Ελληνικό Γηροκομείο

Αρέσει σε %d bloggers: