ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

«Εφαρμογές Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για τους Έλληνες της Ομογένειας»

Το «StaEllinika» είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το SNF Center for Hellenic Studies στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (SNF).

Από το φθινόπωρο του 2020, η πλατφόρμα Staellinika προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών που στοχεύει σε αρχάριους μαθητές στα σχολεία και σε άτομα στο σπίτι.

Η πλατφόρμα StaEllinika προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας προφίλ μαθητών και οπτικοποίησης της απόδοσης για μαθητές, δασκάλους και γονείς. Παράλληλα διαθέτει ελκυστικό υλικό μαθημάτων, βίντεο, κουίζ και πλούσιες διαδραστικές εμπειρίες. Το StaEllinika μπορεί είτε να συμπληρώσει το υπάρχον πρόγραμμα σπουδών είτε να λειτουργήσει ως αυτόνομο πρόγραμμα για σχολεία.

Σχετικό link έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα Υπουργείου Εξωτερικών:

https://www.mfa.gr/index.html

https://www.staellinika.com/en/home

Η πλατφόρμα λειτουργεί σε πέντε συνολικά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

https://www.mfa.gr/epikairotita/diloseis-omilies/staellinikacom-to-parathuro-sten-ellenike-glossa-tora-anoikhto-kai-gia-gallophonous-kai-germanophonous-tes-diasporas-athena-16012024.html

(Επίσημη ανακοίνωση ΥΠΕΞ 16.1.2024)

Αρέσει σε %d bloggers: