Γιορτινή και λαμπερή ημέρα η Κυριακή 21 Ιανουαρίου για την Πρεσβεία της πατρίδας μας  στην Αίγυπτο, με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου να υποδέχεται και να καλωσορίζει, την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄, ο οποίος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και τέλεσε τον Αγιασμό για τον καλό της νέας χρονιάς.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έφτασε στο περικαλλές κτήριο της Ελληνικής Πρεσβείας, στη μία και μισή το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό ενώ στην υποδοχή του Πατριάρχη, παρέστη  και ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Στέφανος.

Μπαίνοντας στον επιβλητικό χώρο της Πρεσβείας, το πρόσωπο του Μακαριώτατου έλαμψε από χαρά συναντώντας οικεία και αγαπημένα πρόσωπα να τον περιμένουν για να τον καλωσορίσουν.

Αντίκρυσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και την Αντιπρόεδρο της Κοινότητας κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, το διπλωματικό προσωπικό και όλους τους υπαλλήλους της Πρεσβείας μας, την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κα Δέσποινα Χασιρτζόγλου, την αναπληρώτρια συντονίστρια εκπαίδευσης κα Μπέτα Σωτηρία, τους διευθυντές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής του Καΐρου  κ.κ. Βασίλη Λάγιο και Γιώργο Κοκορέλη, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και από τις δύο Ελληνόφωνες μας Σχολές.

Ο Πηδαλιούχος του Αλεξανδρινού Θρόνου αφού αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές για την νέα χρονιά ξεκίνησε τον Αγιασμό ραίνοντας με τον ευλογημένο ύδωρ όλους τους παριστάμενους.

Στην συνέχεια έκοψε με τον Έλληνα Πρέσβη την Αγιοβασιλόπιτα το τυχερό φλουρί της οποίας κέρδισε ο εκπαιδευτικός κ. Θοδωρής Τσιλιμπώκος.

Απευθυνόμενος στον κ. Παπαγεωργίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος ανέφερε χαρακτηριστικά « Έρχομαι για ακόμα μια χρονιά με πολύ αγάπη, όχι μόνο για την Πρεσβεία μας που τόσο αγαπώ, αλλά κυρίως για το πρόσωπό σας. Σας αγαπώ, σας εκτιμώ και αισθάνομαι υπερήφανος, κάθε φορά που διαβάζω και βλέπω στην τηλεόραση τις επιτυχίες σας. Είστε ο μυστικός μοχλός που κινεί αυτόν τον βράχο, τον μεγάλο, που λέγεται «φιλία μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου». Ο Μακαριώτατος μίλησε επίσης και για το επικείμενό του ταξίδι στην Ελλάδα για να βρεθεί στην πόλη της Καλαμάτας και να γιορτάσει με χιλιάδες πιστούς όπως είπε, την εορτή της Υπαπαντής. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μας ενημέρωσε και για τον επόμενο ιεραποστολικό του σταθμό που είναι στην Νιγηρία, όπου θα συναντηθεί πρώτη φορά με τον Πρόεδρο της χώρας.

Στην αντιφώνησή του ο Έλληνας Πρέσβης, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόδωρο εκφράζοντας του, την ιδιαίτερη χαρά και την συγκίνησή του, που τις πρώτες μέρες του χρόνου, όπως ανέφερε, βρίσκεται κοντά σε όλους μας, χαρίζοντας απλόχερα την ευλογία και την αγάπη του.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με τους παριστάμενους να απολαμβάνουν τα  πλούσια εδέσματα του μπουφέ και να τσουγκρίζουν χαρούμενα τα ποτήρια τους, ανταλλάσσοντας ευχές για μια γόνιμη και δημιουργική νέα χρονιά.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την εορταστική ημέρα

(βίντεο: Ευθύμιος Παπαευθυμίου)

Αρέσει σε %d bloggers: