Ναών και Κοιμητηρίων
Μεγάλη θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου αποτελούν οι μεγαλοπρεπείς Ελληνορθόδοξοι ναοί της. Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ένας ζωντανός θησαυρός, του οποίου τα πρώτα του εγκαίνια έγιναν το 1914, και ο οποίος δεσπόζει στο κέντρο του Καΐρου. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 σε δορυφορική σύνδεση και απευθείας μετάδοση σε κάθε γωνιά της γης, τελέστηκαν από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου εκ βάθρων Ιερού Ναού. Την κάλυψη των εξόδων της ανακαίνισης κάλυψαν από κοινού η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου καθώς και η Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ. κα Αικατερίνη Μπελεφάντη Σοφιανού. Το μικρό κατανυκτικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα ιδρύθηκε το 1912, μέσα στο χώρο του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου, στη συνοικία της Αμπασίας, συντροφεύει τους ασθενείς και πιστούς δίνοντάς τους ελπίδα και παρηγοριά. Ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου ιδρύθηκε το 1928 και στεγάζεται στο προαύλιο της Αχιλλοπουλείου Σχολής στην Ηλιούπολη. Ο ανακαινισμένος Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου που ιδρύθηκε το 1923 στο προάστειο Ζεϊτούν του Καΐρου..
Με την πάροδο του χρόνου και λόγω των κοινοτικών συγχωνεύσεων προστέθηκαν στην ακίνητη περιουσία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου οι Ιεροί Ναοί της Μεταμορφώσεως του Σωτήρως στο Πόρτ Σαΐντ, της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη του Σουέζ, της Υπαπαντής του Χριστού στην πόλη της Τάντας, καθώς και τα ελληνικά κοιμητήρια στην Τάντα και το Σουέζ.
Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου φροντίζει και διατηρεί με πολλή αγάπη και ευλάβεια όλους τους ναούς της πάντοτε υπό την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. και του σεπτού κλήρου.