Ποιοί γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018
16/01/2018
Κέφι και συμμετοχή στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων
16/01/2018
Show all

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ “ταρακούνησε” χθες βράδυ την Αθήνα…

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χλμ ταρακούνησε στις 10:24 αργά χθες βράδυ την Αθήνα προκαλώντας ανησυχία χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν ζημιές ή τραυματισμοί, ενώ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε 24 χλμ ΒΑ της πρωτεύουσας, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση ήταν της τάξης των 4,2 Ρίχτερ, η οποία πάντως στη συνέχεια “διορθώθηκε” και η περιοχή όπου δραστηριοποιήθηκε ο σεισμός είναι η Σταμάτα, πολύ κοντά στον Μαραθώνα, που κατά τον σεισμολόγο κ. Γ. Χουλιάρα στις 9 Ιανουαρίου 2018 και στο ίδιο εστιακό βάθος, έχει καταγραφεί σε διάστημα μόλις 10 ωρών συνολικά 18 σεισμικές δονήσεις!

Οι σεισμολόγοι αμέσως μετά από τον σεισμό και κατά τη διάρκεια της νύκτας εμφανίσθηκαν καθησυχαστικοί με δηλώσεις τους στα Μέσα Ενημέρωσης, όπως χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος τόνισε ότι η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα, και ως εκ τούτο δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ακόμα και στη 1:30 το πρωί, οπότε το ekkairo.org παρακολουθούσε το θέμα του σεισμού, δεν ανέφερε καμία περίπτωση ζημιών αλλά και τραυματισμών, πλην του φόβου που κυριαρχούσε στους κατοίκους του Μαραθώνα και αρκετοί ξενύχτησαν έξω από τα σπίτια τους.

Αρέσει σε %d bloggers: