Γράφει ο κ. Ανδρέας Γιόσρι – Περιφεριακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων

Ο κ. Σταύρος Δημητρόπουλος είναι ο 31ος Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων από το 2010 μέχρι και σήμερα. Είναι δε ο 11ος Γενικός Έφορος που επισκέφθηκε τους  Έλληνες Προσκόπους της Αιγύπτου.

Από τις 19 μέχρι και τις 22 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον Μόνιμο Βοηθό Γενικό Έφορο / ΣΕΠ κ. Αθανάσιο Ευσταθίου, πραγματοποίησε πολλές και εποικοδομητικές συναντήσεις πέραν των προγραμματισμένων εκδηλώσεων τις οποίες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά

 Στις 19 Απριλίου επισκέφθηκαν την Αλεξάνδρεια , συνοδευόμενοι από τον κ. Ανδρέα Γιόσρι Έφορο Αποδήμων καθώς και τον κ. Χρήστο Αντωνίου Αρχηγό Συστήματος Προσκόπων Καΐρου, όπου είχε τις κάτωθι συναντήσεις:

H συνάντηση με την ΑΘΜ Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τους υποδέχτηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Σεβασμιότατος Νάρκισσος, όπου τους οδήγησε στο γραφείο του Πατριάρχη. Στην συνάντηση ο Μακαριότατος έκανε αναφορά στο δύσκολο ιεραποστολικό του έργο και τέλος συνεχάρη τους Έλληνες Προσκόπους για το σημαντικό έργο που επιτελούν, ευχαρίστησε τους Προσκόπους Καϊρου και Αλεξανδρείας που βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό της εκκλησίας και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την δύσκολη πορεία τους. Από την πλευρά του ο Γενικός Έφορος συνεχάρη τον Μακαριότατο για το ιεραποστολικό του έργο, για την προσφορά και την αγάπη που τρέφει σε όλα τα παιδιά της Αφρικανικής Ηπείρου και τέλος του επιβεβαίωσε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι στην διάθεση του σε ότι χρειαστεί. Κατά την συνάντηση έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και έλαβε το πρώτο ιστορικό λεύκωμα των 110 Προσκόπων Καϊρου.

Επόμενος σταθμός, το ιστορικό Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξανδρείας, όπου συναντήθηκαν:

-Με τον Πρόεδρο και την ΔΕ της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Στην υποδοχή τους ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ κ. Νικόλαος Κατσιμπρής, ο Έφορος Διοίκησης της Περιφέρειας Αποδήμων κ. Αριστείδης Μαρκοζάνης, ο Έφορος Ανάπτυξης Π.Ε Αποδήμων κ. Ιωάννης Μύρος και ο Αρχηγός Αγέλης Λυκοπούλων κ. Γεώργιος Μανδραγός. Στο γραφείο των συνεδριάσεων βρισκόταν σύσσωμη η Δ.Ε.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γενικός Έφορος παρασημοφόρησε την ΕΚΑ στο πρόσωπο του Προέδρου της κ. Ανδρέα Βαφειάδη με το μετάλλιο των «ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ» για την επί χρόνια αδιάλειπτη ηθική και υλική υποστήριξη της ΕΚΑ στους Προσκόπους Αλεξανδρείας. Τέλος, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και τους δωρίσαμε το ιστορικό λεύκωμα των 110 Προσκόπων Καϊρου για το αρχείο της ΕΚΑ.

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Πυργάκη.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Ιωάννης Πυργάκης, τους υποδέχθηκε στο γραφείο του. Τους συνεχάρη για το έργο τους, καθώς έκανε αναφορά στην χαρά που βλέπει στα μάτια των παιδιών του όταν συμμετέχουν στις δράσεις των Προσκόπων Αλεξανδρείας και πόσο τους έχει ωφελήσει. Επιβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα υποστηρικτής της Προσκοπικής Κίνησης. Ο Γενικός Έφορος τον ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή. Τέλος, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και του δωρίσανε το ιστορικό λεύκωμα των 110 Προσκόπων Καϊρου.

Επίσκεψη στην έδρα των Προσκόπων Αλεξανδρείας όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών

Γεύμα στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας.

Την αντιπροσωπεία των Προσκόπων υποδέχτηκε  το μέλος του Δ.Σ του ΕΝΟΑ κ. Ιωάννης Κόντης, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους του ομίλου και στο τέλος κάτσανε σε τραπέζι να απολαύσουν την θέα δίπλα στην θάλασσα.

Ο Γεν. Έφορος κ. Σταύρος Δημητρόπουλος, συνοδευόμενος από τους κ.κ Ανδρέα Γιόσρι Έφορο Αποδήμων, Κώστα Τσολακίδη τ. Έφορος Διεθνών Σχέσεων ΣΕΠ, Γιάννη Μελαχροινούδη Έφορο Εκπαίδευσης Αποδήμων και τον Αρχηγό Συστήματος Καΐρου Χρήστο Αντωνίου, είχε συνάντηση στις 20 Απριλίου με τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας Προσκόπων και Οδηγών Dr. Khaled El Essawi και τα μέλη του Δ.Σ.  

-Επίσης την ίδια ημέρα συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσίασης του Ιστορικού Λευκώματος για τα 110 χρόνια της Περιφέρειας Καΐρου και επέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε Αιγυπτίους και Έλληνες Προσκόπους. Είχε δε την ευκαιρία να συναντήσει Λυκόπουλα και Προσκόπους καθώς και Ενήλικα Στελέχη  που στήριξαν με την συμμετοχή τους το πρόγραμμα επίσκεψης του Γενικού Εφόρου.

Η συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο

Στις 21 Απριλίου ο Γενικός Εφορος , συνοδευόμενος από τον Μόνιμο Βοηθό Γενικό Έφορο κ. Αθ. Ευσταθίου και τον κ. Κ. Τσολακίδη τ. Έφορος Διεθνών Σχέσεων ΣΕΠ, και τον Αρχηγό Συστήματος Καΐρου κ. Χρήστο Αντωνίου:

-Είχε συνάντηση με την Α.Ε. Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου.

-Επίσης είχε γόνιμη συνάντηση με τον Dr. Hany Abdelmoneim, Διευθυντή της Αραβικής Περιοχής του Παγκόσμιου Προσκοπικού Γραφείου, στην έδρα του στην Ηλιούπολη.

Οι Πρόσκοποι Καϊρου είχαν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων-ξεναγήσεων για του υψηλούς προσκεκλημένους και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως, τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καϊρου και το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου

Μια μικρή βόλτα στα αξιοθέατα του Καΐρου

Ευχαριστίες από καρδιάς

Για την πραγματοποίηση και επιτυχία αυτής της επίσκεψης καθώς και της μεγάλης ιστορικής δεξίωσης, οι Πρόσκοποι του Καϊρου οφείλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς:

-Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την οικονομική υποστήριξη που τους παρείχε, καθώς και την διάθεση σχολικών λεωφορείων για την ασφαλή μετακίνηση των διακεκριμένων επισκεπτών. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστο Καβαλή, όλα τα αξιότιμα μέλη της Δ.Ε καθώς και την υπεύθυνη μετακινήσεων κα Ευαγγελία Χαλκιά.

-Την Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας Δρ. Λιλίκα Παντελή Θλιβίτου και όλα τα αξιότιμα μέλη του Δ.Σ για την θερμή τους υποδοχή και το κέρασμα που μας παρείχαν.

-Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καϊρου κ. Γεώργιο Ρεκτσίνη και όλα τα αξιότιμα μέλη του Δ.Σ για την θερμή τους υποδοχή και το κέρασμα που μας παρείχαν.

-Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καϊρου κ. Νικόλαο Βαδή, τον ταμία κ. Άγγελο Αθανασούλη και όλα τα αξιότιμα μέλη του Δ.Σ για την θερμή τους υποδοχή και το κέρασμα που μας παρείχαν.

-Την κα Ράνια Μουστάφα Μόσχου (πρώην μέλος Ε.Κ.Σ Καϊρου) για την ευγενική προσφορά της με τους χυμούς της εκδήλωσης.

-Τα μέλη της επιτροπής κοινωνικής συμπαράστασης του Συστήματος Προσκόπων Καϊρου, ειδικά τις κυρίες Κωνσταντίνα Γεδεών Πρόεδρο της επιτροπής, Χριστίνα Ουάσεφ Γραμματέας και Μανάλ Φουάντ μέλος για την ουσιαστική τους υποστήριξη και συμπαράσταση.

-Όλα τα στελέχη της Περιφερειακής Εφορείας Αποδήμων και του Συστήματος Προσκόπων Καϊρου.

Φωτογραφίες : Πρόσκοποι του Καΐρου

Αρέσει σε %d bloggers: