Λάβαμε πριν από λίγο και με χαρά δημοσιεύουμε το χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τέρενς Κουίκ για την αυριανή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο χαιρετισμό του αυτό ο κ. Κουίκ αναφέρει :

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του έθνους μας, αφενός για την επιμονή ενός λαού να πολεμά μέχρις εσχάτων για τα δίκαια του γένους  και αφετέρου για την απόλυτη ενότητα των Ελλήνων σε ένα αγώνα για ένα κόσμο φωτισμένο από τις αξίες του κλασσικού πολιτισμού κι όχι βυθισμένο στο έρεβος του μίσους και του ολοκληρωτισμού .

Και πέτυχε ο αγώνας αυτός γιατί οι Έλληνες διέθεταν και διαθέτουν ανάστημα ψυχής, ιστορική μνήμη και πίστη στα όσια και τα ιερά. Ο Ελληνισμός της διασποράς στάθηκε όπως πάντα στο πλευρό της πατρίδας,  Έλληνες κατατάχθηκαν στα συμμαχικά στρατεύματα και πολέμησαν για τα ιδανικά της ελευθερίας .

Πατριώτες ήρθαν στην πατρίδα και κατατάχθηκαν εθελοντές  για να πολεμήσουν κάτω από την Ελληνική σημαία, ενώ μετά πήγαν στη Μέση Ανατολή και πολέμησαν για όλη τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Στο τέλος του πολέμου επέστρεψαν στις πατρίδες τους για να ζήσουν ως ομογενείς  Έλληνες και να υπηρετήσουν την κοινή υπόθεση του παγκόσμιου ελληνισμού.

Και σήμερα ο απανταχού Ελληνισμός, μέσα από την οργανωμένη παρουσία και δράση του λειτουργεί ως καταλύτης και στέρεη βάση για την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος εθνικής αλληλεγγύης και ομοψυχίας »

 

Αρέσει σε %d bloggers: