Επειδή η σύγχρονη πολιτική αντίληψη βσίζεται στο τρίπτυχο: πρόνοια, γρήγορες αποφάσεις και κατάλληλο επιτελείο συμβούλων, χθες αργά το απόγευμα στην Αθήνα η Υπουργός Μετανάστευσης και Αποδήμων Αιγυπτίων κ.Ναμπίλα Μακράμ, συζητώντας με τα μέλη της Αιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα, πρέπει να ένιωσε ασφαλώς ικανοποιημένη και υπερήφανη για το έργο που παράγει!
Κι αυτό διότι τα μέλη της Αιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα της έθεσαν κατά τη διάρκεια συζήτησης που διήρκησε 3,5 ώρες, μια σειρά από θέματα και χρόνια προβλήματα, για τα οποία ζητούσαν από την κ.Μακράμ την παρέμβασή της, όπως για παράδειγμα, η μέριμνα για τη δεύτερη και τρίτη γενιά νέων Αιγυπτίων και τη δημιουργία κατασκηνώσεων στη χώρα με την κάλυψη αυτών των εξόδων παραμονής, πλην των εισιτηριίων, από το Κράτος.
Επίσης, την απλοποίηση της διαδικασίας τακτοποίησης στρατολογικών θεμάτων Αιγυπτίων που ζουν στο εξωτερικό, όπως και για τους επενδυτές, που θέλουν να επενδύσουν στην Αίγυπτο.
Ακόμα, την κατάργηση του πιστοποιητικού απορίας στις περιπτώσεις μεταφοράς σωρών Αιγυπτίων που πεθαίνουν στο εξωτερικό και μεταφέρονται με έξοδα του Κράτους, η δημιουργία Κοιμητηρίων για τους Αιγύπτιους στην Ελλάδα, αναγνώριση των διπλωμάτων οδήγησης και σπουδών, μείωση των προξενικών τελών.
Καί, τέλος, έθεσαν θέματα προς επίλυση όπως, για θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου, συνταξιοδοτικά θέματα, διευκόλυνση επανασύνδεσης οικογενειών που ζουν στις δύο χώρες, αλλά και η μέριμνα δημιουργίας Αιγυπτικού Σχολείου στην Αθήνα.
Αν αναρωτηθήκατε που έγκειται η δικαίωση και η υπερηφάνεια της κ.Μακράμ για το έργο που παράγει, σας ενημερώνουμε ότι, για όλα ανεξαιρέτως τα ζητήματα που της τέθηκαν και αφορούσαν αρμοδιότητες του Υπουργείου της, έχει υπάρξει ήδη νομοθετική παρέμβαση και οριστική επίλυσή τους, καθώς, επίσης, ότι και οι Πρεσβείες της Αιγύπτου σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στο στάδιο ενημέρωσης τους, γι’αυτες τις εξελίξεις!
Αξίζει να τονίσουμε ότι, στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Χρήστος Καβαλής, τον οποίο καλωσόρισε δημόσια, μάλιστα, η κ.Μάκραμ και με την οποία είχε την ευκαιρία παρουσία του Αιγύπτιου πρέσβη στην Αθήνα κ.Φαρίντ Μουνίμπ, να συνατηθούν αμέσως μετά από την ανοικτή συζήτηση.
Στην συνάντηση αυτή ο κ.Χρήστος Καβαλής συνεχάρει την κ.Μακράμ για το εξαιρετικά επιτυχημένο έργο που παράγει, μεταξύ άλλων και όσον αφορά την μέριμνα των Αιγυπτίων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και να επαναβεβαιώσει την πρόθεση της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου να συνεργαστεί μαζί της σε ότι κρίνει αναγκαίο στο Πρόγραμμα “Νόστος” καθώς και σε άλλους τομείς, ειδικά δε σε πρωτοποριακά και επίκαιρα ζητήματα, όπως με τη νομοθέτηση του τρόπου ίδρυσης επίσημων Αιγυπτιακών Κοινοτήτων στο εξωτερικό, σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.