Ανοίγει μεθαύριο Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 τις πύλες του στο Σικάγο των Η.Π.Α. το πρώτο και μεγαλύτερο Αιγυπτιακό Μουσείο βιτρό με εκπληκτικής ομορφιάς εκθέματα, που διοργανώνει το Ίδρυμα Χαλίμ και αναμένεται να παρευρεθούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Al Masr – Al Youm o Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Καμίλ Χαλίμ, πρόκειται για το μεγαλύτερο Αιγυπτιακό Μουσείο στο είδος του, το οποίο θα προσφέρει στους Αιγύπτιους και Αμερικάνους επισκέπτες μια μοναδική συλλογή εικόνων από τον Αιγυπτιακό Πολιτισμό και το ταξίδι της Αγίας Οικογένειας, με στόχο την προσέλκυση Αμερικανών τουριστών στη χώρα.

Στο πενταόροφο Αιγυπτιακό Μουσείο βιτρό, που θεωρείται  μοναδικό στο είδος του, εκτίθενται σπάνια ιστορικά αντικείμενα από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα, τα οποία συλλέχθηκαν από όλο τον κόσμο, στη διάρκεια των τελευταίων 30 χρόνων.

“Το Μουσείο στεγάζει μερικά από τα παράθυρα που βρίσκονται σε αρχαία μοναστήρια και εκκλησίες, τα οποία παρουσιάζουν πίνακες ζωγραφικής αλλά και εικόνες ζωγραφισμένες πάνω σε χρωματιστό γυαλί, από πασίγνωστους καλλιτέχνες” συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ. Χαλίμ και κατέληξε: “Τα εκθέματα αυτά, εκφράζουν την ιστορία της ανθρωπότητας μέσω σχεδίων και ιστοριών της Βίβλου αλλά και το ταξίδι της Αγίας Οικογένειας.”

Αρέσει σε %d bloggers: