Σκούφοι του σεφ και τέχνη μαγειρικής για τις γυναίκες-μέλη του ΣΑΕ
05/06/2018
Στις 21 Μαΐου 2019 με ιδιαίτερη λαμπρότητα η παράδοση του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
06/06/2018
Show all

Τιμητική διάκριση της Unesco για τον Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Κ. Μιχαηλίδη

 

Προ ημερών και συγκεκριμένα την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε το 1ο Επιστημονικό & Πολιτισμικό Φόρουμ ΕλληνοΑιγυπτιακής Φιλίας με θέμα: «Αιγυπτιακά μνημεία στην Καβάλα».

Σε αυτό παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών, σε μια συνάντηση όπου Έλληνες και ξένοι εισηγητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν στο κοινό, μια ξεχωριστή δράση αφιερωμένη στον Ελληνικό και Αιγυπτιακό Πολιτισμό.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Mohamed Farid Monib και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης τους οποίους οι οργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι θα τιμήσουν. Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Λίγες ημέρες μετά, την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 η κ. Φωτεινή Γκαντάλλα, μέλος της Επιτροπής, παρέδωσε αναμνηστικό έπαινο στον Πρόεδρο κ. Κ. Μιχαηλίδη για την κοινωνική και πολιτισμική του προσφορά, ο οποίος την ευχαρίστησε θερμά. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η εκδήλωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.