H Αλεξάνδρεια βγήκε νικήτρια μετά από σκληρό ανταγωνισμό, με άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Όσλο και η Πράγα, και θα φιλοξενήσει τη Γενική Διάσκεψη του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) από 4-9 Σεπτεμβρίου 2022, όπως ανακοινώθηκε, χθες, Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, μετά από σχετική ψηφοφορία, στο Παρίσι.

Η Αλεξάνδρεια, στην τελική ψηφοφορία έλαβε 67 θετικούς ψήφους, ακολούθησε η Πράγα στη δεύτερη θέση με 52 θετικούς ψήφους ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το Όσλο με 11 θετικούς ψήφους.

Έτσι, λοιπόν, η Αλεξάνδρεια, όπως αναφέρει σε σχετικό χθεσινό δημοσίευμα της η Αλ Αχράμ, θα είναι η πρώτη πόλη στην Αφρικανική Ήπειρο, που θα φιλοξενήσει μια τόσο σημαντική Διάσκεψη, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 4.000 επιστήμονες και ειδικοί εμπειρογνώμονες, αλλά και πολυάριθμες τουριστικές επιχειρήσεις.

Η Γενική Διάσκεψη του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, θεωρείται ως το μεγαλύτερο γεγονός πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο και αξίζει να σημειωθεί ότι η επικράτηση της Αλεξάνδρειας έναντι των άλλων υποψήφιων πόλεων, υποστηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, με ψήφους χωρών όπως η Κίνα, ο Ισημερινός, το Πακιστάν, αλλά και Αφρικανικών χωρών, όπως το Τσαντ, η Τυνησία και το Μαρόκο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, η Διάσκεψη τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO, στην οποία η Αίγυπτος περιλαμβάνεται μεταξύ των ιδρυτικών χωρών-μελών της από το 1946 και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο κεντρικό της Συμβούλιο, τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: