Στην τελετή βράβευσης του 5ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου2018στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης παραβρέθηκε και η Αχιλλοπούλειος Σχολή.

Το βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος της Ε.Κ.Κ. στην Ελλάδα κ. Χρίστης Θωμαΐδης ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε δίλεπτο βίντεο το οποίο γυρίστηκε, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, στους χώρους της Αχιλλοπουλείου Σχολής στο οποίο τα παιδιά παρουσιάζουν τον εαυτό τους και το σχολείο.«Το βραβείο αυτό θα δώσει πολύ μεγάλη χαρά στα παιδιά της ομογένειας και ειδικά του Καΐρου. Έκαναν μια προσπάθεια και ανταμείφθηκαν. Σας ευχαριστώ όλους για το βραβείο που δίνετε στα παιδιά και ένα μικρό μήνυμα: Να μας θυμάστε γιατί εμείς σας αγαπάμε και σας θυμόμαστε», είπε ο κ. Χρίστης Θωμαΐδης.

Οι μαθητές χάρηκαν πολύ που η φωνή τους ακούστηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του μουσείου της Ακρόπολης, χιλιάδες μίλια μακριά, ενώ η δουλειά τους παρουσιάσθηκε στους χώρους του Μουσείου σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, στην Πλάκα.

Τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την κ.Ευαγγελία Κανταρτζή, Πρόεδρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ μέσω τηλεδιάσκεψης από το χώρο του σχολείου, παρουσία εκπαιδευτικών και κατόπιν σχετικής έγκρισης των γονιών τους. Η κ. Καταρτζή ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους , τα συνεχάρη και τους έδειξε στην κάμερα ένα αντίγραφο της βράβευσής τους – μέχρι το πρωτότυπο να φτάσει από την Αθήνα. Ακολούθησε συζήτηση για το ποια είναι η σχέση τους με την Ελλάδα, αν την έχουν επισκεφτεί, πως είναι η ζωή στο Κάιρο κ.α.

Η Αχιλλοπούλειος κατέθεσε τη συμμετοχή της τον περασμένο Μάιο, κατά τη σχολική χρονιά 2017 – 2018. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού (περσινή Ε’ Δημοτικού). Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του νυν Διευθυντή κ. Γιώργου Ψάνη (ο οποίος πέρυσι ήταν δάσκαλος των μαθητών)έφτιαξαν ένα κόμικ χρησιμοποιώντας εικόνες των σχολικών βιβλίων.

Η ιστορία συνοπτικά: Οι ήρωες βρίσκουν έναν αμφορέα στα βάθη μιας πυραμίδας στην Αίγυπτο και αποφασίζουν, ταξιδεύοντας σε ένα χαλί, να βρουν πού ταιριάζει. Αφού πήγαν σε διάφορες χώρες ανακάλυψαν ότι ο αμφορέας ταίριαζε στην Ελλάδα.

Η Αχιλλοπούλειος Σχολή ευχαριστεί τον κ. Χρίστη Θωμαϊδη για την πολύτιμη βοήθειά του.

*Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο “Νέο Φως” στις  3 Δεκεμβρίου 2018.

Αρέσει σε %d bloggers: