«Είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται εδώ στον Ιερό Ναό της Ελληνικής Κοινότητας του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στις 12 Ιανουαρίου 2019.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι καταδεικνύεται από τον Ελληνισμό της Αιγύπτου και από τον Ελληνισμό του Καΐρου και από την Ελληνική Κοινότητα, ότι η Ορθοδοξία είναι τόσο δεμένη με τον Ελληνισμό», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουίκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και στην Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη μεταφέροντας τις προσωπικές του ευχαριστίες, του υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Δημοκρατίας για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Αναφέρθηκε επίσης και στο σημαντικό έργο της κ. Σκουφαρίδου αλλά και στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας το οποίο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως είπε, πρωτοστατεί στο να καταδείξουν ότι «οι θρησκείες είναι για να μας ενώνουν και όχι για να μας χωρίζουν. Ότι οι θρησκείες είναι εκείνες οι οποίες πρέπει να επιβάλλουν την ειρήνη την αγάπη τη συμπόνια και την αλληλεγγύη και όχι να προκαλούν εντάσεις», είπε ο κ. Κουίκ.

Αρέσει σε %d bloggers: