Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου τιμά τους ευεργέτες της. Τους μεγάλους Έλληνες που πρόσφεραν χρήματα για να ανεγερθούν τα εντυπωσιακά κτήρια που στέγασαν μαθητές, γέροντες, το παρελθόν και το μέλλον του Ελληνισμού της Αιγύπτου, αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη ήθους στις νέες γενιές.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου φροντίζει να διατηρεί σε άριστη κατάσταση τα κληροδοτήματα των μεγάλων ευεργετών και αυτό φαίνεται ενδεικτικά και από την άριστη κατάσταση του Σπετσεροπούλειου, στην Ηλιούπολη, του εντυπωσιακού κτηρίου που στεγάζονται η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή.

Μια μεγάλη σύγχρονη μεγάλη ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ ήταν και η αντιπρόεδρος της Κοινότητας η Στέλλα Κυριάζη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, έκανε μαζί με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Μιχάλη Διάμεση τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Στέλλας Κυριάζη που βρίσκεται στην είσοδο του Σπετσεροπούλειου.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2018, η Ε.Κ.Κ υλοποίησε και τη δεύτερη απόφαση που είχε λάβει.

Να πάρει το όνομα της Στέλλας Κυριαζη, η αίθουσα συνεδριάσεων της Διαχειριστικής Επιτροπής. Η χρυσή πινακίδα που τοποθετήθηκε στην είσοδό της δείχνει ότι το όραμα και η προσφορά της εκλιπούσας αντιπροέδρου της Ε.Κ.Κ θα συνεχίσει να εμπνέει τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας.

Άλλωστε, μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ε.Κ.Κ έχουν τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση όλα τα πορτρέτα των Μεγάλων Ευεργετών της. Του Σπετσερόπουλου, του Αχιλλόπουλου, της Γιαννόλα, του Ξενάκη.

Αρέσει σε %d bloggers: