Στη μεγάλη γιορτή των Καϊρινών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την κοπή της βασιλόπιτας του Σ.Ε.Κ, παραβρέθηκε και η μεγάλη Ευεργέτιδα της Ε.Κ.Κ κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη.

Η κ. Σοφιανού Μπελεφάντη, η επιφανής Καϊρινή,  μιλώντας στο cnn.gr αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο έργο της Ε.Κ.Κ και του προέδρου της κ. Χρήστου Καβαλή.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αίγυπτο. Τελείωσα την Αχιλλοπούλειο Σχολή που ήταν ένα φοβερό σχολείο για εμάς, για όλες που το τελειώσαμε», λέει χαρακτηριστικά η κ. Σοφιανού και αναφέρεται και στην επίσης επιφανή Καϊρινή, κ. Δέσποινα Γιαννακοπούλου.

«..Κάποια στιγμή που επέστρεψα μετά από χρόνια, είδα το ναό όπου εκκλησιαζόμασταν κάθε Κυριακή όλες οι μαθήτριες της Αχιλλοπουλείου Σχολής, να καταρρέει, να πέφτει. Αποφάσισα να μιλήσω στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, τον Χρήστο Καβαλή, και του λέω ‘Χρήστο μου εάν δεν μπορέσεις να βοηθήσεις και εσύ σαν Κοινότητα δεν θα μπορέσει να γίνει κάτι. Και μου λέει “ξεκινάμε.. χθες”. Kαι έτσι πραγματικά ξεκινήσαμε. Και είμαι πολύ τυχερή που έχω τον κ. Μπίσκο διότι χωρίς τη δική του αρωγή και την εμπιστοσύνη που του έχω, ίσως δεν θα το είχαμε ξεκινήσει αυτό το έργο».  

Η κ. Σοφιανού Μπελεφάντη και ο κ. Μπίσκος μιλούν για το Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, την Ε.Κ.Κ και το Χρήστο Καβαλή από το 2.20′ στο video.

Επίσης στο cnn.gr μίλησε και ο κ. Μιχάλης Μπίσκος, ο οποίος αναφερόμενος στο ναό τόνισε: «Η κ Σοφιανού είναι χορηγός μαζί με την κοινότητα Καΐρου στην ανακαίνιση του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Καΐρου. Είναι ένα κόσμημα, είναι ένας Κοινοτικός ναός, ο μεγαλύτερος και ο πιο όμορφος ναός του Καΐρου. Φτιάξαμε όλα τα θεμέλια, το αποστραγγιστικό δίκτυο, απ’ έξω όλη την αναμόρφωση, την αναπαλαίωσή του και εσωτερικά αναδεικνύουμε όλο το στολισμό. Το έργο είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου γιατί μπόρεσα και εγώ σαν μηχανικός, με την παρουσία της χορηγού μας και της Κοινότητας να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το έργο ολοκληρώνεται τέλη Απριλίου».

Επίσης για την εκδήλωση μίλησε και  ο κ. Στέφανος Ταμβάκης, επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Μέλος του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και τ. Πρόεδρος ΣΑΕ.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του cnn.gr, της δημοσιογράφου κ. Ευδοκίας Μυτίλη και του εικονολήπτη κ. Λευτέρη Παρτσάλη:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου.

Αρέσει σε %d bloggers: